Mai multe persoane, între care şi un copil, au rămas blocate în telegondolă în Piatra Neamţ. Instalaţia a fost reparată

Mai multe persoane au rămas blocate, luni seară, în telegondole din municipiul Piatra Neamţ, pompierii şi salvamontiştii intervenind pentru salvarea acestora. Conform primelor informaţii, este vorba de 15 persoane, printre care şi un copil, blocate în patru telegondole. Instalaţia a fost reparată.

27 aug. 2018, 17:40
Mai multe persoane, între care şi un copil, au rămas blocate în telegondolă în Piatra Neamţ. Instalaţia a fost reparată

UPDATE Instalaţia telegondolei din municipiul Piatra Neamţ a rămas blocată luni seară, sistemul fiind repus însă în funcţiune fără ca persoanele din cabine să aibă probleme medicale, informează ISU Neamţ.

Potrivit sursei citate, în interior s-au aflat 15 persoane. Pentru deblocarea acestora, salvatorii au intervenit cu două maşini de stingere şi o autoscară. De asemenea, la faţa locului au fost trimise o ambulanţă SMURD şi o unitate de terapie intensivă mobilă.

Cu eforturi susţinute ale pompierilor salvatori, jandarmilor montani şi ale alpiniştilor din cadrul Salvamont Neamţ s-a reuşit coborârea unei persoane, în siguranţă.

Sistemul a fost repus în funcţiune, cu ajutorul unui motor diesel, astfel că telegondolele şi-au reluat deplasarea către zona de sosire, precizează ISU Neamţ.

__________

UPDATE Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, o singură persoană a fost coborâtă până în prezent, prin deplasarea manuală a gondolei blocată la stâlpul doi. La faţa locului se află echipaje de pompieri, jandarmi montani şi reprezentanţi ai Salvamont Neamţ.

Deşi iniţial s-a crezut că opt persoane sunt blocate în telegondole, autorităţile estimează că numărul acestora este mai mare – aproximativ 15, printre care şi un copil.

De alfel, autorităţile încearcă acum să coboare trei persoane şi un copil de aproximativ un an, care au rămas blocaţi într-o cabină. Astfel, alpiniştii din cadrul Salvamont vor urca pe stâlp şi vor coborî pe cablu până la telegondolă, care se află la 100 de metri de stâlpul respectiv. Apoi ei vor coborî oamenii de acolo în nacela de la maşina de pompieri, care se ridică până la 42 de metri, iar distanţa de la nacelă la cabina respectivă este de aproximativ şase metri, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ.

De asemenea, reprezentanţii firmei care administrează telegondola încearcă să remedieze defecţiunea tehnică din cauza căreia instalaţia s-a blocat.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, pompierii au fost solicitaţi să intervină, luni seara, pentru salvarea mai multor persoane blocate în telegondole în Piatra Neamţ.

La faţa locului s-au deplasat pompieri alpinişti şi alpinişti de la Salvamont Piatra Neamţ.

Conform primelor informaţii, ar fi vorba de opt persoane, printre care şi un copil, blocate în patru telegondole.