Mai multe persoane, reţinute în cazul încasărilor ilegale de indemnizaţii pentru creşterea copilului

Mai multe persoane au fost reţinute, iar alte 20 sunt cercetate în libertate, într-un dosar în care sunt suspectate că în baza unor documente false au obţinut indemnizaţii pentru creşterea copilului. Prejudiciul se ridică la suma de 1,1 milioane de lei.

01 apr. 2015, 10:40
Mai multe persoane, reţinute în cazul încasărilor ilegale de indemnizaţii pentru creşterea copilului

Potrivit unor oficiali din Poliţia Capitalei, cele 11 persoane reţinute, cinci femei şi şase bărbaţi, urmează să fie duse miercuri la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă. Celelalte 20 de persoane sunt cercetate în continuare în libertate, pentru înşelăciune, scrie Mediafax.

Poliţiştii au efectuat, marţi, 21 de percheziţii în Bucureşti şi Galaţi şi au pus în aplicare 68 de mandate de aducere, într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate că au încasat ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului, în valoare de 1,1 milioane de lei, după ce au prezentat la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială adeverinţe false emise de trei firme „fantomă”. Din cele 68 de persoane audiate, 31 au calitatea de suspecţi, restul fiind audiate ca martori.

Suspecţii, care nu au locuri de muncă, foloseau adeverinţe de venit falsificate, pe care le prezentau apoi Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, pentru a obţine indemnizaţia de creştere a copilului.

Suspecţii apelau în acest sens la persoane care aveau trei societăţi de tip „fantomă”, cu obiect de activitate pază şi consultanţă, şi care îi angajau în mod fictiv în funcţii de manageri, cu salarii de aproximativ 4.000 de lei. Cu adeverinţele de salarii se prezentau apoi la Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi încasau lunar 80% din aceste sume, cu titlul de indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Citeşte şi Percheziţii în Bucureşti şi Galaţi, într-un dosar de înşelăciune privind indemnizaţia de creştere a copilului