Mai mulţi agricultori din Ialomiţa au plantat canabis în solarii şi în viţa de vie VIDEO

Ţăranii din Câmpia Bărăganului s-au gândit să dea lovitura, iar legumele au fost înlocuite de canabis. Sute de fire de cânepă au fost plantate în solarii sau printre butucii de viţă de vie, informează România TV. Agricultorii nu au mai apucat să vândă drogurile, deoarece toate culturile au fost ridicate de mascaţi.

12 aug. 2013, 20:05
Mai mulţi agricultori din Ialomiţa au plantat canabis în solarii şi în viţa de vie VIDEO

În urma percheziţiilor, anchetatorii au descoperit în gospodăriile mai multor localnici din localitatea Griviţa, judeţul Ialomiţa, adevărate culturi de canabis. Drogurile erau cultivate printre rândurile de viţă de vie sau în solarii, printre roşii şi castraveţi.

Oamenii au plantat cânepa şi au îngrijit răsadurile luni la rând. Nu au vrut să testeze senzaţiile tari ale stupefiantelor, ci s-au gândit doar la câştigul frumuşel. N-au mai văzut însă recolta pentru că mascaţii au dat buzna în grădini şi au ridicat toate plantele.

Unul dintre cultivatorii de canabis le-a dat explicaţii poliţiştilor chiar de pe patul de spital, acolo unde era internat.

„A fost pusă de un văr de-al meu. A zis vreau să pun nişte plante, să fumez, îţi dau şi ţie nişte bani. Măi, dar dacă…? Nu se întâmplă nimic”, a spus bărbatul.

Toţi cei care au cultivat canabis au acum dosare penale. Un gram de canabis se vinde cu 10-13 euro. În România, numărul consumatorilor de stupefiante a depăsit 600.000, conform statisticilor oficiale.

Citeşte şi Cultivator de canabis reţinut pentru 24 de ore, la Timişoara