Mai mulţi câini au fost devoraţi de un urs, în oraşul Petroşani VIDEO

Imagini înfiorătoare în centrul oraşului Petroşani. Mai mulţi câini au fost ucişi de un urs care terorizează comunitatea. La ultimul atac, animalul a fost surprins de camerele de supraveghere. Oamenii sunt îngroziţi şi se tem că ei vor fi următoarele victime.

RomaniaTV.net
03 sept. 2015, 07:55
Mai mulţi câini au fost devoraţi de un urs, în oraşul Petroşani VIDEO

Mai mulți câini din gospodării din diverse zone ale municipiului Petroșani au dispărut fără urmă, în urma lor rămânând doar oasele. Făptașul a fost descoperit într-un final. Deși nu este exclusă nici existența șacalilor, un urs de vreo trei ani este autorul, potrivit Gazeta de dimineaţă.

Citeşte şi Un copil şi un bărbat au fost atacaţi de urs la o stână din judeţul Cluj

În timp ce ursul bagă frica în oameni, autoritățile dau din colț în colț. Cei care se îngrijesc de fondul de vânătoare pe care „patrulează” animalul spun că au nevoie de o autorizație de mediu pentru a interveni și a vâna animalul. Animalul a fost surprins pe camerele de supraveghere, iar unii dintre petroșăneni au avut ocazia să îl vadă în acțiune, adică exact atunci când se înfrupta dintr-un câine furat dintr-o gospodărie.

 

Ultimul atac al ursului datează de la începutul acestei săptămâni, când animalul a înșfăcat un câine dintr-o gospodărie din zona Livezeni, arondată străzii Cucului. Cu toate că oamenii au încercat să îl alunge, ursul nu a părut speriat de ofensiva localnicilor.

Citeşte şi Ce a păţit o TÂNĂRĂ după ce a intrat BEATĂ într-un BAR. A ajuns la SPITAL şi va rămână fără o mână

Nu am mai întâlnit niciodată un urs care să mănânce câini și să atace gospodăriile doar ca să mănânce câinii. Îi ia pur și simplu din lanț, pleacă, îi mănâncă într-o zonă singură după care se ascunde. Atacurile au loc în special noaptea, ziua ursul se ascunde în pădurile Dâljei„, spun specialiștii.

Specialiștii susțin că ursul reprezintă un pericol chiar și pentru oameni, întrucât a dovedit că nu se teme. Potrivit acestora autoritățile ar trebui să ia măsuri, comportamentul deviant al ursului fiind unul periculos. Pentru rezolvarea situației ar fi doar două soluții: relocarea animalului într-o altă zonă, sau eliminarea lui.