Mai mulţi cetăţeni sirieni, depistaţi la frontiera de sud-vest a României

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Deta - ITPF Timișoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliției Deta și Jandarmeriei Deta, au depistat, duminică, 17 cetățeni sirieni care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde.

04 dec. 2016, 11:49
Mai mulţi cetăţeni sirieni, depistaţi la frontiera de sud-vest a României

Cei în cauză, 6 bărbați, două femei și 9 copii, au fost conduși la sediul sectorului, pentru cercetări, potrivit unui comunicat IGFP transmis AGERPRES.

„În urma primelor verificări s-a stabilit că sunt cetățeni din Siria, au vârste cuprinse între 2 și 50 de ani și nu aveau documente asupra lor, în momentul reținerii. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în țări din vestul Europei și s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățenii sirieni urmând să fie preluați de o echipă operativă din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiș”, precizează sursa citată.

Sâmbătă dimineața, polițiștii de frontieră de la Stamora Moravița au reținut un cetățean sârb care a sprijinit un tânăr cetățean turc să treacă frontiera din Serbia.

Cetățeanul turc a declarat că a recurs la această metodă pentru că nu deținea viză valabilă pentru a intra în Romania, respectiv a călători în spațiul Schengen, iar cetățeanul sârb era călăuza acestuia.

În cauză, față de cetățeanul turc s-a luat măsura cercetării sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar față de cetățeanul sârb, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

Citeşte şi Şapte persoane au murit şi aproape 100 au fost date dispărute după scufundarea unei nave cu imigranţi în Mediterană