Violatorul de pe Facebook a fost prins şi arestat pentru 30 de zile

De la o discuție aparent nevinovată, pe Facebook, un copil în vârstă de 12 ani a ajuns victima unui psihopat. Violatorul a fost prins de autoritățile ieșene și a fost arestat vineri prin verdictul magistraților de la Judecătoria Iași.

RomaniaTV.net
20 sept. 2015, 07:10
Violatorul de pe Facebook a fost prins şi arestat pentru 30 de zile

Judecătoria Iași a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a inculpatului Cristian Gheorghiu, în vârstă de 49 de ani din Iași, acuzat că a violat un minor in varsta de 12 ani, pe care l-a racolat prin intermediul rețelei de socializare Facebook, scrie evz.ro

„Cazul a fost cercetat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale. Inițial, a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, iar ulterior a fost schimbată încadrarea în viol. Cristian Gheorghiu a fost reținut joi pentru 24 de ore și vineri a fost prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile”, a declarat comisarul șef Mădălin Țăranu, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Ancheta a pornit în primăvara acestui an, în urma sesizării făcute de părinții copilului. Conform anchetatorilor, coșmarul băiețelului în vârstă de 12 ani a început după ce 24 noiembrie anului trecut a intrat în conversație pe Facebook cu necunoscutul în vârstă de 49 de ani. Bărbatul a reușit să-l convingă pe minor să se întâlnească în centrul orașului Iași și apoi au mers împreună la locuința inculpatului, situată în Piața Unirii.

Cristian Gheorghiu l-a agresat pe minor, imediat ce acesta i-a intrat în casă. L-a bruscat și l-a obligat să întrețină mai multe raporturi sexuale. Băiatul a fost lăsat să plece numai după ce agresorul i-a smuls cu forța promisiunea de a accepta să se mai întoarcă în apartamentul ororii pentru a întreține raporturi sexuale.

Citeşte şi Antrenor de fotbal PEDOFIL, condamnat la închisoare

Ororile la care a fost supus au fost descoperite după ce mama copilului a dat întâmplător peste mesajele cu tentă sexuală schimbate de fiul ei cu străinul de pe Facebook și a anunțat Poliția. După discuții cu psihologul de la Direcția de Protecție a Copilului, minorul a povestit ceea ce i s-a întâmplat.

Autoritățile suspectează că băiețelul în vârstă de 12 ani nu este singura victimă a pedofilului și efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Reprezentantul Inspectoratului Județean de Poliție Iași, Mădălin Țăranu, trage un semnat de alarmă cu privire la folosirea rețelelor de socializare. „Mulți părinți cred că dacă copilul e în fața calculatorului în casă, el este în siguranță, însă pe Internet exista foarte multe informații care nu sunt adevărate, există posibilitatea ca, prin intermediul rețelelor de socializare, copiii să intre în contactact cu diverse persoane periculoase. Este important ca orice părinte să ia în calcul și controlarea modului în care copilul accesează Internetul, să stabilească o serie de filtre care să nu permită accesul la anumite site-uri și, totododată, să-și îmbunătățească relația, comunicarea cu propriul copil, pentru a afla cât mai multe. La nivelul Poliției Române a fost o campanie de prevenire a pornografiei infantile prin intermediul acestor rețele, intitulată Tu cui dai accept.”, a declarat pcomisarul șef Mădălin Țăranu.