Mai mulţi hoţi de nuci din Buzău, reţinuţi

Hoţii de nuci au băgat spaima în localnicii dintr-o localitate din Buzău. 11 persoane au fost audiate, iar 3 dintre ele reţinute pentru 24 de ore. În urma percheziţiilor au fost găsite bunuri furate în valoare de 7.500 de lei.

20 nov. 2017, 13:32
Mai mulţi hoţi de nuci din Buzău, reţinuţi

În urma a trei percheziţii efectuate de poliţiştii din Berca la domiciliile unor tineri din Cândești, bănuiţi de furturi din locuinţe, au fost ridicate bunuri de peste 7 500 de lei. Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile, potrivit opiniabuzau.ro.

Perchezițiile au avut loc vineri și au fost efectuate de polițiști din cadrul Secţiei de poliţie rurală Berca pentru documentarea activităţii infracţionale a trei bărbaţi, unul în vârstă de 25 şi doi de 27 de ani, din Cândeşti, bănuiţi de comiterea mai multor furturi. Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie – noiembrie, cei în cauză ar fi pătruns, în timpul nopţii şi prin escaladare, în curţile a cinci imobile din localităţile Berca şi Verneşti, de unde ar fi sustras cantități importante de nuci.

„În urma perchezițiilor au fost ridicate şi indisponibilizate 1.500 de kilograme de nuci (în valoare de aproximativ 7.500 de lei), aproximativ un metru cub de material lemnos şi alte bunuri”, potrivit Biroului de Presă al IPJ Buzău, lemnele fiind, de asemenea, furate.

Poliţiştii au condus la audieri 11 persoane, mulți fiind cumpărătorii nucilor furate de cei trei indivizi, iar în urma activităţilor s-a documentat şi activitatea infracţională a altor două persoane, ce ar fi înlesnit comiterea furturilor şi valorificarea produselor.

Este vorba despre un bărbat din Teleorman care îi transporta pe cei trei după fiecare lovitură și o femeie, concubina unuia dintre tinerii de 27 de ani care i-ar fi ajutat și ea pe cei trei în activitatea infracțională. În urma audierilor, cei trei tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar ulterior au fost prezentaţi magistraţilor din cadrul Parchetului şi Judecătoriei Buzău cu propuneri legale, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În activităţi au fost angrenaţi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din I.P.J. Buzău şi jandarmi. Indivizii acționau pe timpul nopții și vizau gospodăriile pensionarilor aflați în imposibilitate de a se apăra.Cei trei tineri nu sunt însă la prima ispravă de acest fel. În vară ei au fost reținuți tot în urma unor furturi, însă au fost eliberați din arest după ce s-au împăcat cu păgubiții.

Citeşte şi Doi tineri din Gorj au furat geanta unei vânzătoare, într-un magazin VIDEO