Mai mulţi militari români luptă voluntar împotriva teroriştilor ISIS FOTO

Gruparea kurdă "Leii din Rojava", care luptă în Siria împotriva Statului Islamic, ISIS, a prezentat pe pagina de Facebook mai mulţi soldaţi veniţi voluntari din diverse ţări, printre care şi doi români.

11 mai 2015, 11:28

Astfel, cei doi s-au înrolat la începutul anului în YPG ( „Yekîneyên Parastina Gel”, „Forţele de Apărare ale Poporului Kurd”), informaţia fiind făcută publică pe pagina de Facebook a „The Lions of Rojava”, potrivit România TV.

Citeşte şi Spania: O celulă islamistă plănuia un atac împotriva unei librării evreieşti din Barcelona

Grupare armată duce o bătălie dură în nordul Siriei cu fundamentaliştii de la ISIS, armata kurdă fiind sprijinită de o brigadă internaţională alcătuită din foşti soldaţi, persoane curajoase şi bine pregătite pentru confruntări armate. Kurzii susţin că primul român din YPG a ajuns în Siria în 17 februarie 2015. Conform postării de la poza în care este prezentat cetăţeanul român, care apare într-un vehicul alături de o mitralieră, acesta poartă numele kurd Armantch. Postarea a strâns peste 600 de like-uri şi numeroase comentarii în limba engleză, dar şi câteva în română. „Good luck brothers”, „Mândru de românii mei!”, „Proud of my Romanian countrymen! God bless all the heroes!” „Stay safe and thank you!” sunt doar câteva dintre comentarii.

 

Citeşte şi Statul Islamic a publicat o nouă înregistrare a uciderii creştinilor etiopieni în Libia VIDEO