Mai mulţi turişti, între care 13 copii, rătăciţi în Munţii Apuseni, au fost salvaţi de jandarmii montani

Un grup de 16 turişti, între care 13 minori, din Câmpia Turzii, s-a rătăcit în Munţii Apuseni din cauza condiţiilor meteo extreme, cu ploi torenţiale şi căderi de grindină, fiind salvat de jandarmii montani.

07 iul. 2017, 09:51
Mai mulţi turişti, între care 13 copii, rătăciţi în Munţii Apuseni, au fost salvaţi de jandarmii montani

Un grup de excursionişti s-a rătăcit, joi, în Munţii Apuseni, fiind găsit de jandarmi după o oră de căutări, potrivit unui comunicat de presă trimis, vineri, de Jandarmeria Alba, MEDIAFAX.

„Jandarmeria Alba a fost informată telefonic (…) despre faptul că un grup de excursionişti aflaţi pe drumul care face legătura între Cascada Vîrciorog şi Pensiunea Poarta Arieşului s-a rătăcit din cauza condiţiilor meteo extreme: ploaie torenţială şi căderi de gheaţă. Subofiţerii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieşeni s-au deplasat în zona Cascadei Vîrciorog, localitatea Arieşeni, unde au identificat grupul de excursionişti format din 3 adulţi şi 13 minori”, potrivit jandarmilor din Alba.

Niciunul dintre turişti nu a fost rănit, aceştia fiind conduşi până la Pensiunea Poarta Arieşului, unde erau cazaţi.

Potrivit jandarmilor montani, grupul venise din Câmpia Turzii în excursie.

Citeşte şi Trei turişti din Austria şi Germania, care nu şi-au mai putut continua traseul în Munţii Făgăraş, luaţi cu elicopterul UPDATE