MAI: Noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte va funcţiona de luni în mall-ul Plaza România

Noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte va funcţiona, începând de luni, în centrul comercial Plaza România şi va prelua activitatea a trei puncte de lucru din Bucureşti, urmând să rămână deschise ghişeele din Pipera şi din Piaţa Amzei, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

RomaniaTV.net
16 aug. 2017, 12:00
MAI: Noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte va funcţiona de luni în mall-ul Plaza România

Sediile de eliberare a paşapoartelor din strada Ion Ţuculescu nr. 42, Sector 3, strada Străduinţei nr. 1, Sector 4 şi strada Virtuţii nr. 1-3, Sector 6 vor mai funcţiona doar până vineri, iar de luni se vor muta în mall Plaza.

”Aceste sedii (de eliberare a paşapoartelor – n.r.) funcţionează în regim normal până vineri inclusiv. Ulterior, activitatea serviciilor va fi preluată de sediul nou, deschis într-un complex comercial din Capitală. Data estimată pentru inaugurare este 21 august. Vor rămâne deschise ghişeele din Pipera şi din Piaţa Amzei”, a afirmat Monica Dajbog, la finalul întâlnirii ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu directorul Direcţiei Generale de Paşapoarte şi cu prefectul Capitalei, pe tema analizării cauzelor care au determinat aglomeraţia din ultima perioadă de la oficiile de paşapoarte, inclusiv în zilele de luni şi marţi, declarate libere.

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că în noul centru vor funcţiona 20 de ghişee, cetăţenii având posibilitatea de a plăti taxele la oficiile bancare şi poştale atât în centrul comercial, cât şi în apropierea lui.

Fostul ministru de Interne, Dragoş Tudorache, spunea anul trecut că Serviciul de paşapoarte din Pipera va fi mutat în mall-ul Plaza România până pe 30 ianuarie, decizie luată după ce pe internet circulaseră poze cu sute de persoane care stăteau la coadă în faţa clădirii în care se află serviciile pentru paşapoarte şi cel pentru înmatriculări şi permise de conducere. Decizia a fost, însă, amânată.

Încă din luna iunie, la serviciile pentru eliberarea paşapoartelor din întreaga ţară sunt cozi de zeci, chiar sute de persoane, multe dintre acestea reclamând organizarea defectuoasă şi birocraţia care ar fi principalele cauze ale acestei situaţii.

Din cauza  numărului mare de programări pentru depunerea documentelor în vederea eliberării paşapoartelor, conducerea Direcţiei Generale de Paşapoarte a cerut prefecturilor ca în zilele de 14 şi 15 august să deschidă mai multe ghişee pentru preluarea documentelor. Astfel, în 14 august au fost deschise centre în judeţele Bacău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Mureş, Maramureş, Satu-Mare, Teleorman, Vaslui şi în municipiul Bucureşti (sediile din Pipera şi Piaţa Amzei), iar în 15 august, au avut program cu public serviciile publice comunitare din judeţele Galaţi, Maramureş, Mureş şi Vaslui.

În cele două zile, la nivel naţional au fost luate şi prelucrate 2.478 de cereri.