Mai SCÂRBOS de atât nu există. Cum se găteşte mâncarea în supermarket-urile din Bucureşti VIDEO

Primarul Cristian Popescu-Piedone a verificat mai multe supermarket-uri din sectorul 4 al Capitalei. Condiţiile în care sunt preparate produsele alimentare în fast-food-urile din magazine depăşesc orice imaginaţie. Edilul a descoperit ulei vechi de luni de zile care arată mai degrabă a nămol.

28 ian. 2015, 10:49
Mai SCÂRBOS de atât nu există. Cum se găteşte mâncarea în supermarket-urile din Bucureşti VIDEO

Uleiul folosit pentru prepararea termică a produselor comercializate era depreciat, timpul de utilizare fiind depășit, raportat la normele de siguranță alimentară, potrivit unui comunicat al primăriei. 

Asta este otravă. Pentru asta primiţi amendă maximă. Este inadmisibil„, i-a spus Piedone managerului magazinului.

De aici, eu nu exagerez, scoţi 10 kilograme de mâl. Lumea vine şi cumpără şi duce la copil acasă. În ce se prăjeşte peştele? În nămol, în noroi?, le-a reproşat edilul angajaţilor.

Primarul a dispus suspendarea activităţii societăţii comerciale şi a aplicat amenzi de peste 40.000 de lei.

Asta este crimă. Este peste puterea mea de aşteptări ce am găsit aici„, a conchis Piedone.

Pentru remedierea neregulilor semnalate s-a dispus retragerea tuturor produselor neconforme și distrugerea acestora, precum și informarea A.N.S.V.S.A. (Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor).

Am spus-o şi o repet: în Sectorul 4 nu vom tolera abateri de la practicarea unui comerţ civilizat. Rămânem în teren şi vom sancţiona drastic orice comportament inconştient al unor agenţi economici, care prin astfel de practici, pun în pericol sănătatea cetăţenilor„, a mai declarat Piedone.