MAI: Şeful Poliţiei Capitalei şi adjunctul său vor reveni pe funcţiile de bază

Şeful Poliţiei Capitalei Dragoş Nicu şi adjunctul său Marius Voicu vor reveni pe funcţiile de bază ocupate în urma câştigării concursurilor, respectiv funcţii de adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPBM), informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Reprezentanţii ministerului susţin că, în ceea ce priveşte rapoartele de încetare a împuternicirii, transmise de şeful Poliţiei Capitalei şi adjunctul său, în cazul lui Dragoş Nicu decizia va fi luată de conducerea MAI, iar în cazul lui Marius Voicu va hotărî Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

RomaniaTV.net
16 ian. 2018, 11:08
MAI: Şeful Poliţiei Capitalei şi adjunctul său vor reveni pe funcţiile de bază

Ministerul de Interne anunţă că a primit luni trei seturi de documente de la IGPR, respectiv raportul înaintat de şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, premierului Mihai Tudose, care va fi analizat de Corpul de Control al MAI, solicitarea de declanşare a cercetării prealabile pentru şeful Poliţiei Capitalei, Marius Voicu, şi adjunctul său, Dragoş Nicu, precum şi două rapoarte ale celor doi, de încetare a împuternicii pe funcţiile ocupate în cadrul DGPMB.

Potrivit MAI, Dragoş Nicu şi Marius Voicu vor reveni la funcţiile de bază ocupate în urma câştigării concursurilor, respectiv funcţii de adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

„Precizăm că, spre deosebire de modul în care au fost prezentate public aceste rapoarte ca fiind rapoarte de demisie, consecinţele rapoartelor de încetare a împuternicirii sunt, conform legii, acelea că respectivii ofiţeri vor reveni pe funcţiile de bază, ocupate în urma câştigării concursurilor, respectiv, funcţii de adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”, transmite MAI.

În cazul raportul predat de şeful Poliţiei Capitalei, o decizie va fi luată de conducerea MAI, în timp ce, faţă de raportul adjunctului, urmează să dispună Poliţia Româmă.