Maia Sandu a depus plângeri penale împotriva ministrului de Externe şi a preşedintelui Comisiei Electorale Centrale

Liderul PAS, Maia Sandu, a anunţat că a depus plângere penală împotriva preşedintelui Comisiei Electorale Centrale (CEC) şi a ministrului Afacerilor Externe, pe care îi acuză că au sabotat în mod deliberat votul diasporei la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, câştigate de socialistul Igor Dodon.

RomaniaTV.net
21 nov. 2016, 10:39
Maia Sandu a depus plângeri penale împotriva ministrului de Externe şi a preşedintelui Comisiei Electorale Centrale

„Am depus plângere penală împotriva preşedintelui CEC şi ministrului Afacerilor Externe, deoarece avem toată convingerea că aceşti funcţionari au sabotat în mod deliberat votul diasporei. Vom insista ca toţi cei responsabili de proasta organizare a acestor alegeri să fie penalizaţi”, a scris, pe Facebook, Maia Sandu.

Fostă candidată la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova spune că numai în 2015 cetăţenii moldoveni plecaţi la muncă în străinătate au transferat în ţară peste 1 miliard 200 milioane dolari SUA, care „au ajuns la bătrâni cărora statul nu le achită o pensie suficientă pentru o viaţă demnă, la oameni care nu-şi pot asigura un venit decent pentru că, în loc să contribuie la crearea locurilor de muncă, statul ineficient şi corupt atârnă ca o piatră de moară de gâtul economiei”.

„Astăzi părinţii, fraţii şi copiii noştri, cei care au plecat pentru a ne ajuta pe noi şi care vor să se întoarcă acasă, au protestat în mai multe oraşe ale lumii cerîndu-şi înapoi dreptul la vot. Drept care le-a fost furat”, afirmă Maia Sandu.

Membrii Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova au validat vineri în unanimitate al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, din 13 noiembrie şi victoria lui Igor Dodon.