Maidanez vândut ca labrador. Cum sunt păcăliţi iubitorii de animale pe bani grei

Animalele de companie au devenit prilej de afaceri profitabile. Vânzătorii ambulanţi iau animale de pe stradă şi le vând ca fiind de rasă pentru sute de euro. Nici pet-shop-urile nu sunt întotdeauna o alternativă de încredere. De multe ori animalele vândute aici sunt bolnave.

14 ian. 2015, 08:57
Maidanez vândut ca labrador. Cum sunt păcăliţi iubitorii de animale pe bani grei

Un simplu maidanez a devenit labrador peste noapte. Un bucureştean i-a decolorat blana cu o pudră specială şi l-a vândut cu aproximativ 500 lei, potrivit România TV. Cumpărătorii au crezut că au dat peste un chilipir, dar veterinarul i-a anunţat că au fost păcăliţi.

Aşa-zişii crescători apelează şi la alte trucuri. Uneori clienţii sunt păcăliţi cu pedigree-uri false. Un bărbat a plătit 1.000 de euro pentru un aşa-zis câine de rasă, care s-a dovedit a fi o corcitură.

Şi petshop-urile fac afaceri necurate. Cumpără animale de la necunoscuţi pe bani puţini şi le vând chiar bolnave la preţuri exorbitante.

Un caz scandalos a avut loc într-un târg din Argentina anul trecut. Bişniţarii vindeau ilegal dihori îndopaţi cu steroizi pe post de câini.

CITEŞTE ŞI: Legea care prevede microciparea şi sterilizarea câinilor a intrat în vigoare. Ce AMENZI pot primi proprietarii