Majorări uriaşe de salarii în Primării. Cât au ajuns să câştige primarii după ce legea salarizării a intrat în vigoare

În ultima lună au avut loc majorări uriaşe de salarii în Primării şi Consilii Judeţene. De când legea salarizării a intrat în vigoare, salariile au crescut şi de trei ori faţă de acum o lună de zile. 

RomaniaTV.net
31 iul. 2017, 05:38
Majorări uriaşe de salarii în Primării. Cât au ajuns să câştige primarii după ce legea salarizării a intrat în vigoare

După aplicarea legii salarizării, veniturile angajaţiilor din Primării şi consilii locale aproape că s-au triplat.

Unele dintre cele mai importante majorări salariale au avut loc în Bistriţa, unde primarul a ajuns la un salariu de 13.050 lei, de ori mai mare fata de cel initial, viceprimarul are 11.600 lei, iar un administrator public peste 10.000 lei.

Majorările au fost adoptate prin hotărâri în Consiliile Judeţene și au fost date chiar începând cu săptămâna în care s-a aplicat legea salarizării.

Au avut loc majorări şi la fosta primărie a lui Klaus Iohannis. La Primaria Sibiu, salariul unui functionar public este de peste 10.000 lei, directorul general are 7775 lei, iar cel mai mic salariu, cel al unui muncitor necalificat este de 1595 lei.

La Primaria Timisoara, primarul are cel mai mare salariu, 13.000 lei majorat, în timp ce soferul de acolo incaseaza un salariu important, de peste 3000 lei. 

Majorările salariale din Primării au avut loc cu condiţia ca primarul să aibă cel mai mare salariu din instituţie. 

„Daca un primar de mare municipiu va ajunge cu 13.000 lei salariu si tu ai 20.000 ca functionar nu poti sa ramai acolo”, a declarat ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu.

În timp ce unii aleşi locali au mărit salariile angajaţiilor, au existat şi scăderi de lefuri, potrivit legii care dă libertate aleşilor locali să împartă propriul buget. Conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, spre exemplu, caută soluţii pentru a da mai puţini bani angajaţilor.