Majoritatea filmelor unei reţele de PEDOFILIE din Canada erau produse în ROMÂNIA şi Ucraina

Majoritatea filmelor realizate de o companie cu sediul în Canada, vizată de o anchetă a poliţiei pentru pedofilie în urma căreia au fost arestate 348 de persoane în întreaga lume, erau produse în România şi Ucraina, a declarat Joanna Beaven-Desjardins, inspector de poliţie în Toronto.

15 nov. 2013, 07:54
Majoritatea filmelor unei reţele de PEDOFILIE din Canada erau produse în ROMÂNIA şi Ucraina

„Majoritatea au fost produse în Ucraina şi România”, a declarat Beaven-Desjardins, în cadrul conferinţei de presă, răspunzând întrebării unui jurnalist.

Detectivul Lisa Belanger, de la poliţia din Toronto, care lucrează la acest caz, a oferit mai multe detalii despre locurile unde erau turnate aceste filme. Ea susţine că majoritatea erau produse în apartamentele unor persoane, în curţi private, şi saune dubioase, scrie Mediafax care citează CNN.

Poliţia suspectează că înregistrările video erau apoi trimise din Toronto – prin e-mail şi Internet – cumpărătorilor din lumea întreagă.

Autorităţile au primit primele informaţii despre compania Azov Films cu sediul în Toronto în 2005, afirmă Beaven-Desjardins, dar la momentul respectiv nu au fost formulate acuzaţii.

O versiune arhivată a site-ului companiei arată că aceasta vindea filme care prezentau copii nud. Site-ul pretindea că înregistrările video nu au conţinut sexual explicit şi că nudismul etalat este legal. Dar natura filmelor s-a schimbat, a adăugat Beavens-Desjardins, iar un raid a avut loc în 2011 la birourile companiei.

Anchetatorii au petrecut patru zile căutând peste tot materiale, a adăugat ea. În total, au fost recuperate 46.000 de megabytes de filme.

În urma anchetei care s-a desfăşurat în 50 de state, 348 de persoane au fost arestate în întreaga lume şi 346 de victime minore au fost „scoase din exploatarea sexuală”, conform unui comunicat al poliţiei din Toronto.

Anchetat pentru 11 capete de acuzare, canadianul Brian Way, în vârstă de 42 de ani, avea un website pe care vindea şi difuza fotografii şi filme în care adulţi întreţineau acte sexuale cu copii.