Malaezia emite mandat de arestare pentru un diplomat nord-coreean. Bărbatul este suspect în asasinarea lui Kim Jong-Nam

Autorităţile din Malaezia au declarat, sâmbătă, că vor emite un mandat de arestare pentru un diplomat nord-coreean, dorit pentru interogare în cazul uciderii lui Kim Jong Nam, dacă acesta nu cooperează în mod voluntar cu poliţia, informează Reuters.

25 feb. 2017, 13:56
Malaezia emite mandat de arestare pentru un diplomat nord-coreean. Bărbatul este suspect în asasinarea lui Kim Jong-Nam

Diplomatului i se va acorda timp ”rezonabil” pentru a se prezenta la interogatoriu, înainte ca poliţia să ia alte măsuri supliemntare, a declarat Abdul Samah Mat, şeful poliţiei statului Selangor.

Opt nord-coreeni sunt suspecţi în acest caz, inclusiv diplomatul. Unul a fost reţinut de către poliţia din Malaezia, patru ar fi fugit în Coreea de Nord, în timp ce alţi doi se află încă în Malaezia.

Kim Jong-Nam a murit la data de 13 februarie în aeroportul internaţional din Kuala Lmpur, după ce două femei ar fi folosit asupra feţei sale o substanţă, în timp ce se îmbarca într-o cursă spre Macao.

Citeşte şi S-a descoperit substanţa cu care a fost ucis fratele vitreg al lui Kim-Jong-Un. Este cea mai toxică din lume

Poliţia nu a comunicat în ce fel femeile au reuşit să aplice substanţa toxică de luptă asupra feţei lui Kim Jong-Nam şi în acelaşi timp au evitat ca ele să intre în contact cu arma chimică.Nu se cunoaşte dacă acestea purtau un fel de mănuşi foarte subţiri sau dacă eventualul spălat al mâinilor ar fi înlăturat potenţialul pericol de contaminare.

Kim Jong-Nam a solicitat ajutor din partea personalului aeroportului după ce a fost contaminat, dar a decedat înainte de a ajunge la spital.