Alungaţi de la masa bogaţilor. CFR Cluj a fost eliminată din Liga Campionilor

CFR Cluj a încheiat la egalitate, scor 1-1, în manşa secundă a turului doi preliminar al Ligii Campionulor, pe terenul lui Malmo. Cu scorul general de 2-1 suedezii se califică în turul trei preliminar, în timp ce pentru CFR a rămas şansa turului trei preliminar din Liga Europa.

RomaniaTV.net
31 iul. 2018, 20:00
Alungaţi de la masa bogaţilor. CFR Cluj a fost eliminată din Liga Campionilor

Fotbalul românesc nu-şi găseşte nici sezonul acesta loc la masa bogaţilor. Spre deosebire de alţi ani, de data aceasta campioana a părăsit însă preliminariile Ligii Campionilor după doar două meciuri şi fără să câştige vreunul. CFR Cluj a încheiat doar 1-1 returul din Suedia, din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, iar săptămâna viitoare îşi va încerca norocul în Liga Europa. Campioana României a început bine la Malmo şi a intrat în avantaj la pauză, după foarfeca lui Damian Djokovic, din minutul 36. Era egalată situaţia din tur, dar situaţia avea să se schimbe rapid, la doar 10 minute de la reluare. Torpila lui Traustason, de la aproape 25 de metri, s-a oprit direct în vinclul porţii noastre, iar clujenii au fost din nou obligaţi să alerge după un gol. Au făcut-o însă în van, iar cu scorul general de 2-1 suedezii s-au calificat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Pentru ardeleni a rămas şansa Ligii Europa, unde vor evolua mâine FCSB şi Viitorul Constanţa.

Cele mai importante faze ale meciului:


Min. 79 Culio a primit al doilea galben şi a fost eliminat. Ardelenii încheie meciul cu un om mai puţin.

Min. 55 GOL Malmo! Traustason nimereşte vinclul cu un trasor de la 23 de metri. Şut imparabil şi suedezii revin în joc, este 1-1.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+5 Pauză la Malmo.

Min. 45+4 Ocazie uriaşă a CFR-ului! Sebastian Mailat se descurcă excelent în flancul drept şi intră în careu, îi pasează balonul lui Ţucudean, care „înţeapă” balonul din prima, dar portarul Dahlin scoate de lângă bară! 

Min. 45+2 Bară Malmo! Marcus Rosenberg şutează violent de la marginea careului, mingea zgudie bara aproape de vinclu!

Min. 43 Ciprian Deac s-a accidentat şi părăseşte terenul pe targă. În locul său a intrat în joc Sebastian Mailat.

Min. 36 GOOOL CFR Cluj! Damian Djokovic înscrie un gol superb, cu o foarfecă din centrul careului suedez! Înainte de a trece linia porţii balonul a atins bara! CFR conduce cu 1-0, dar la general situaţia e perfect echilibrată, 1-1.

Min. 8 Ocazie uriaşă pentru CFR! Şutul înţelător al lui Ţucudean este respins de lângă bară, în corner, de portarul Dahlin!

Min. 5 Suedezii au început foarte energic, iar CFR n-a ajuns încă la careului suedezilor.

Min. 1 A început partida de la Malmo.

Echipele de start:

Malmo: Dahlin – Larsson, Nielsen, Bengtsson, Safari – Traustason, Bachirou, Christiansen, Rieks – Strandberg, Rosenberg. Rezerve: Andersson – Lewicki, Gall, Antonsson, Vindheim, Brorsson, Adrian. Antrenor: Uwe Rosler.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureşan, Camora – Culio, Hoban, Djokovic – Deac, Ţucudean, Omrani. Rezerve: Vâtcă – Males, Lang, Mailat, Bordeianu, Peteleu, De Luca. Antrenor: Antonio Conceicao.

Conștienți că în Suedia nu îi poate aștepta nimic mai rău decât ce s-a întâmplat săptămâna trecută în manșa întâi, când nu au trimis niciun șut pe poartă, ardelenii își pun toate speranțele în meciul de miercuri, care le-ar putea salva startul de sezon. 

După înfrângerea cu Malmo, la CFR s-a lăsat cu schimbări serioase: Marian Copilu, Bogdan Mara și Marius Bilașco au fost îndepărtați din conducere, iar antrenorul Edi Iordănescu a fost înlocuit cu Antonio Conceicao, ajuns pentru a treia oară pe banca vișiniilor. Portughezul a încercat să remedieze greșelile care au dus la eșecul din Gruia și promite că echipa sa va face totul pentru a întoarce în favoarea ei soarta calificării.

„Evident că Malmo pornește cu un avantaj mâine seară (n.r. miercuri, 1 august), din două motive. În primul rând, pentru că a reușit să se impună în meciul tur, de la Cluj, iar în al doilea rând pentru că se află în plină competiție. Adversarii au ritm și au puse la punct relațiile de joc. Am muncit pentru acest meci, am studiat meciul tur, am observat greșelile pe care le-am făcut și am încercat să le remediem.

Știm că Malmo e o echipă cu multe calități, e o formație foarte organizată, puternică în sectorul median, cu jucători foarte buni. Suntem conștienți că vom întâlni un adversar foarte valoros. În ciuda acestor aspecte, vom face totul pentru a întoarce soarta calificării în favoarea noastră”, a declarat Antonio Conceicao, la conferința de presă dinaintea meciului cu Malmo FF.

Malmo – CFR Cluj | Schimbarea antrenorului, criticată de tehnicienii români

Mișcarea timpurie de la nivelul băncii tehnice a fost îndrăzneață și a dat naștere reacțiilor de tot felul. Chiar dacă șefii de la CFR au considerat că se impunea schimbarea lui Edi Iordănescu, pentru crearea unui „șoc la echipă”, nu toată lumea este de acord cu ei.

„Nu e bine ce s-a întâmplat acolo, era totuşi un antrenor care a demonstrat”, a comentat Mircea Rednic situația în care s-a aflat Iordănescu junior. 

„Acolo cred că a fost un accident nefericit. El (n.r. Edi Iordănescu) a căzut nevinovat în toată disputa care a fost acolo. Nu e posibil să schimbi un antrenor după un meci pierdut”, a spus și Ioan Andone, la rândul lui antrenor cu două mandate la CFR, care în acest moment este manager la FC Voluntari.

„Am mai văzut și în Belgia după prima etapă… Dar el (n.r. Edi Iordănescu), totuși, a fost adus, i s-a dat încredere… A câștigat un trofeu, a jucat în 3 competiții diferite, echipa neomogenă… Nu știu ce s-a întâmplat acolo, ei știu mai bine. Nu e bine, era totuși un antrenor care a demonstrat”, a continuat „Puriul”, care în acest moment antrenează în Arabia Saudită, la Al Faisaly, club cu care se află la pregătiri în România.