Femeie din Craiova, în comă după ce a fost plimbată între spitale. Medicii sunt acuzaţi de malpraxis

Acuzaţii de malpraxis, la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Timp de trei zile, medicii nu au reuşit să stabilească diagnosticul unei femei, iar rudele spun că aceasta a fost plimbată între două spitale, apoi a fost trimisă acasă. Starea pacientei de 41 de ani s-a agravat şi a ajuns din nou la urgenţe. Ea a fost adusă cu elicopterul la Bucureşti în comă indusă.

21 feb. 2013, 07:48
Femeie din Craiova, în comă după ce a fost plimbată între spitale. Medicii sunt acuzaţi de malpraxis

De câteva zile, rudele femeii trăiesc un adevărat coşmar. Starea Danielei Constantinescu, o femeie de 41 de ani din Craiova, s-a agravat şi a ajuns din nou la urgenţe.  A fost adusă cu elicopterul la Bucureşti în comă indusă.

Familia Danielei a ajuns cu ea luni, pentru prima dată la Urgență. Femeia avea cu dureri mari în piept şi mâinile şi picioarele foarte reci. Medicii au consultat-o, însă au decis să o trimită la Spitalul de Neurologie pentru investigaţii amănunţite. Rudele femeii susţin că neurologii au spus că nu este de competenţa lor, motiv pentru care au retrimis-o la Urgenţă, în cele din urmă fiind trimisă acasă pentru că nu ar avea nici o afecţiune gravă, relatează Ora de Dolj.

Diagnostic greşit

Ne-au dat-o pe braţe acasă. Nici nu se ţinea bine pe picioare. Noi am luat-o acasă pentru că ne-au spus că are spasmofilie şi trebuie să ia calciu şi vitamine. A doua zi însă starea ei s-a înrăutăţit şi soţul său a dus-o din nou la Urgenţă. Acolo a stat mai bine de o oră şi au băgat-o în seamă abia în momentul în care nu a mai putut respira. Aşa ceva este inadmisibil “, a povestit o prietenă a pacientei, pe holul din fața intrării la Terapie Intensivă.

Soţul femeii spune că medicii nu au vrut să-i comunice diagnosticul și crede că nu au fost în stare să-l stabilească. Bărbatul este supărat că au fost plimbați între spitale până când nu s-a mai ținut pe picioare și a tot insistat să fie transferată în București. “Acum este în comă. E conectată la aparate şi nu e conştientă. Medicii sunt de vină. E malpraxis, fiindcă nu ar fi trebuit să trimită acasă pentru că nu se ajungea aici. Cum să vii pe picioarele tale şi acum să ajungă în comă”, a declarat Luminiţa Iliescu, mătuşa femeii.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Craiova au precizat că femeia este în șoc toxicoseptic, cel mai probabil din cauza unei infecții pulmonare.

Miercuri noaptea, după ce rudele femeii au apelat la Ministerul Sănătăţii, femeia a fost adusă cu elicopterul SMURD, la București, la Spitalul Floreasca, starea ei fiind în continuare gravă. Medicii de aici sunt rezervaţi cu privire la ţşansele ei de supravieţuire.