Mama amantului soţiei sirianului găsit mort în portbagajul unei maşini: Femeia era bătută de bărbatul ei

Sirianul al cărui cadavru a fost găsit, la începutul lunii aprilie, în portbagajul unei maşini, pe Şoseaua Pantelimon din Capitală, a fost ucis de propria soţie, cu complicitatea amantului. Cei doi au recunoscut crima în faţa anchetatorilor. Mama amantului a declarat că femeia era bătută de soţul ei sirian.

16 apr. 2015, 12:45
Mama amantului soţiei sirianului găsit mort în portbagajul unei maşini: Femeia era bătută de bărbatul ei

Cazul lui Haj Saleh Moustafa, bărbatul găsit mort, într-un geamantan ascuns în portbagajul unei maşini, chiar înainte de Paşte, a făcut înconjurul ţării. Anchetatorii au audiat mai multe persoane, iar în noaptea de miercuri spre joi i-au reţinut pe soţia sirianului, Andreea Maria Pătraşcu, consilier la Inspecţia Muncii, şi pe amantul acesteia, directorul unei firme de construcţii.

Mama amantului a declarat că nu crede că fiul ei este în stare să comită o crimă şi că aflase că Andreea Maria Pătraşcu este bătută de soţul ei sirian.

Nu cred că băiatul meu a făcut aşa ceva, nu cred! Nu era de mult cu ea, din februarie. Eu am văzut-o doar de două ori pe fata asta venind la el. I-am şi spus: „Măi, fată, dacă tu eşti prietenă cu fiul meu, nu trebuie să te ascunzi”. Am înţeles că nu era divorţată.

Băiatul meu mi-a spus că soţul femeii se purta urât cu ea, că a mâncat bătaie. A trăit cu el 18 ani„, a declarat mama amantului.

CITEŞTE ŞI: Detalii şoc în cazul sirianului găsit mort în portbagaj. Bărbatul ar fi fost VIU când a fost băgat în valiză

Andreea Maria Pătraşcu le-a povestit procurorilor că, în noaptea de 13 spre 14 decembrie 2014, l-a chemat în apartamentul conjugal pe Haj Saleh Moustafa, cu toate că erau despărţiţi şi au luat masa împreună. Numai că în mintea sa nu era vorba de nicio strategie de împăcare sau de vreo discuţie, singura intenţie fiind aceea de a se descotorosi definitiv de el şi, astfel, de a pune mâna pe averea sa.

Femeia i-a pus sirianului în mâncare o folie cu un somnifer foarte puternic şi foarte toxic, iar apoi, împreună cu amantul său, l-ar fi sufocat cu o pungă de plastic pe care i-au pus-o peste cap. Detaliul privind folosirea unei pungi de plastic pentru a-l sufoca pe sirian nu se regăseşte, însă, în mărturiile amândurora.

Motivul care i-a împins pe soţia sirianului mort şi pe amantul acesteia la o crimă atât de odioasă pare a fi averea. Andreea deja se afla în divorţ cu Haj Saleh Moustafa, dar femeia s-a gândit că astfel va rămâne doar cu o parte din avere, când, ca văduvă, putea rămâne stăpână pe tot.

Foarte probabil ea a şi fost „creierul” operaţiunii, dat fiind faptul că amantul a fost primul care şi-a recunoscut vina, sperând că astfel va obţine o pedeapsă mai uşoară, dar şi aspectul că acesta din urmă avea, la rândul său, o situaţie materială bună, fiind om de afaceri şi director al unei firme de construcţii.

Amantul soţiei sirianului le-a povestit anchetatorilor că el a fost cel care a pus cadavrul în gemanatan, l-a băgat în portbagaj şi l-a dus în locul unde a fost găsită maşina abandonată.

Procurorii intenţionează să facă şi o reconstituire a evenimentelor, înainte de a cere arestarea preventivă a celor doi.

Citeşte şi Detalii şoc în cazul sirianului găsit mort în portbagaj. Bărbatul ar fi fost VIU când a fost băgat în valiză