Mama elevei bătăuşe îşi cere scuze. Prima reacţie: Acest conflict a izbucnit de la faptul că Rebeca a înjurat-o pe Flavia

O elevă a fost bătută cu bestialitate de alte minore la Oradea. Totul pentru că victima ar fi bârfit-o pe una dintre agresoare. Scenele au fost filmate şi au generat revoltă pe internet. Părinţii elevei bătăuşe au avut reacţii uluitoare după ce fata a fost acuzată de o cruzime greu de descris în cuvinte. Tatăl a trecut la ameninţări, în timp ce mama şi-a cerut scuze precizând în acelaşi timp că totul este exagerat.

17 mai 2017, 14:08
Mama elevei bătăuşe îşi cere scuze. Prima reacţie: Acest conflict a izbucnit de la faptul că Rebeca a înjurat-o pe Flavia

În urma scandalului provocat de filmarea în care trei fete erau prezentate lovind o tânără, mama uneia dintre agresoare a dorit să transmită un mesaj tuturor părților implicate și face un apel la comunitatea locală.

„Mie și fiicei mele ne pare foarte rău pentru tot ceea ce s-a întâmplat. Ne cerem scuze de la această fată și de la familia ei. Nu ne-am dorit nici o clipă să se întâmple aceste lucruri. Nu există nicio scuză pentru ceea ce s-a întâmplat”, trasmite mama Flaviei, potrivit bihon.ro.

Femeia spune că filmarea publicată în Internet nu este completă și prezintă doar momentul agresiunii, nu și momentele care au dus la asemenea violenţe.

„Acest conflict a izbucnit de la faptul că Rebeca a înjurat-o pe Flavia, a povestit despre ea niște lucruri, care chiar dacă le știa și erau așa, nu trebuia să le povestească, trebuia să le țină pentru ea. Au fost alte persoane în situația asta care au întărâtat și au provocat acest conflict. Filmarea publicată nu este de la început, este doar de la momentul în care Flavia începe să o lovească.

Nu este o justificare, nu este o motivație, dar doresc să se știe acest aspect. Acea filmare a fost făcută special, exact de unde au dorit alții să o facă. Nu înțeleg de ce s-a dorit neaparat ca Flavia să fie filmată strict în acele momente, pentru ca ulterior acestea să fie postate pe internet”, mai spune mama Flaviei.

Se pare că întregul videoclip a fost filmat și publicat de un băiat pe care Flavia nu îl cunoaște.

„Nu este numai Flavia în acest caz și totuși numai despre ea se vorbește și numai ea este denigrată. Nu îmi doresc ca și celelalte părți să fie în situația ei, doresc să punctez doar că se face prea multă presiune pe noi și nu înțeleg de ce. Repet, îmi pare rău, sper ca părinții acestei fete să poată să treacă cu bine peste această traumă pe care a creat-o fiica mea, dar consider că situația este puțin exagerată atâta timp cât fiica mea și Rebeca au venit la mine în casă după tot ceea ce s-a întâmplat.

Copilul meu va plăti pentru tot ce a făcut, dar dacă continuăm cu jignirile, amenințările și cu denigrările, nu o să facem altceva decât să provocăm o altă violență. Dintr-o violență se va naște o altă violență, care poate deveni mult mai tragică. Repet, îmi pare nespus de rău, îmi cer iertare de la părinții acestei fete, dar dacă vom continua cu știrile și să arătăm altceva decât ceea ce s-a întâmplat nu vom face decât să provocăm situații mult mai drastice”, transmite mama Flaviei.

Chiar dacă nu este de acord cu faptele fiicei sale, mama Flaviei spune că va fi alături de ea indiferent de situație. „Doresc să mai punctez doar că Flavia este un copil foarte bun, nu este copilul pe care îl vedeți în acea filmare. A greșit, îi pare nespus de rău. Orice ar fi este copilul meu și sunt alături de ea”.

Tatăl Flaviei pare însă să fie mai degrabă mândru de fiica sa.

„Flavius Belcea ma!… nu’mi place ca au fost mai multe pe una!…. nu e corect !~.. stiu …. imi pare rau pt fata!… dar in rest mai da’le in p… mea…! s’au batut si gata … nu s’au omorat ca la moldova pt 5 lei ………………..iar cui nui convine in p… m… Vezi mai mult”, a scris acesta.

Acesta a scris pe contul său de Facebook că nu are ce să-i facă fetei sale, pentru că aceasta nu-i dă raportul.

„Nu laud ce a făcut fiică-mea! Dar este fiică-mea și trebuie săi (sic! n.r.) țin apărarea. Și încă ceva! Aveți impresia ca fiică-mea m-a (sic! n.r.) suna și-mi zice vezi tati ca na duc sa m-a (sic! n.r.) bat! Dar știi tati m-a (sic! n.r.) mai și filmez…… „, spune acesta.

De asemenea, într-o altă postare, el recurge la un vocabular greu de reprodus pentru a spune că, de fapt, nu e atât de grav ce a făcut Flavia.

„De la o cearta intre copii sa ajuns la ce stiu eu ce!… in fine!.. asta e…! nu-mi retrag nici macar un cuvant!~ dar de acum incolo vreau sa vb doar cu cei ce mi’s prieteni! dar am si un anunt de facut!…… uitativa bine la poza mea.. daca careva crede ca avem ceva de impartit si ne intalnim.. asta e….. o sa vedem”, scrie tatăl fetei.

Cazul celor trei adolescente din Oradea care sunt cercetate penal de poliţiştii bihoreni pentru că au bătut cu pumnii şi picioarele o colegă şi au filmat scena cu telefonul mobil este anchetat şi de conducerea liceului la care învaţă fetele, verificări fiind făcute, de asemenea, de către reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor a anunţat, marţi, că atât inspectoratul, cât şi liceul la care învaţă adolescentele fac verificări în acest caz şi urmează să ia măsurile legale care se impun.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Claudiu Damian, o parte din fetele implicate în incident, printre care şi victima, sunt eleve în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, din Oradea, iar conducerea instituţiei a început o anchetă în acest caz.

Potrivit comisarului IPJ Bihor, Alina Dinu, polițiștii s-au autosesizat și au identificat cu operativitate agresoarele în scurt timp după ce au intrat în posesia filmării, scrie bihon.ro.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Biroului Poliţiei de Proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a comis fapta şi a participaţiei fiecăreia dintre persoanele bănuite de comiterea sa”, precizează Alina Dinu.

Violența între adolescenți este tot mai des întâlnită. De această dată, un grup de liceeni din Oradea i-au aplicat o bătaie unei tinere sub pretextul că aceasta ar fi înjurat una dintre agresoare.

Trei fete au contribuit cu pumni și picioare, însă cea mai agresivă a fost adolescenta blondă strigată Flavia. Se pare că Flavia nu ar fi la prima ispravă de genul acesta, ea fiind recunoscută în anturaj pentru comportamentul violent. Pe fundal se aud și voci de băieți care au asistat la întreaga bătaie fără să intervină.

Bătaia a fost filmată și postată pe pagina de socializare Facebook. Imaginile au ajuns rapid și la IPJ Bihor, care s-a autosesizat și a demarat o anchetă.