Mama minoră din Constanţa, în greva foamei după ce asistenţii sociali i-au dat copilul socrilor

O minoră din Constanţa este în greva foamei pentru că socrii nu îi dau copilul. După ce a născut, părinții fetei nu au mai primit-o acasă. Mai mult, părinţii iubitului ei i-au luat şi copilul.

RomaniaTV.net
11 dec. 2017, 09:08
Mama minoră din Constanţa, în greva foamei după ce asistenţii sociali i-au dat copilul socrilor

O adolescentă de 16 ani, din Murfatlar, care a avut o relație cu un tânăr de 19 ani, din Valu lui Traian, în urma căreia a rămas însărcinată. După ce a născut, părinții fetei nu au mai primit-o acasă, la Murfatlar, de aceea minora s-a mutat la iubitul ei, la Valu lui Traian, devenind concubina acestuia, locuind alături de socrii ei.

Pentru o perioadă scurtă de timp, lucrurile păreau că merg bine, asta au observat și reprezentanții Primăriei Valu lui Traian, în momentul în care au făcut o anchetă socială. Atmosfera a devenit tensionată în momentul în care tatăl bebelușului a decis să plece să muncească în afara țării, împreună cu tatăl său, mai ales că în România nu au un serviciu stabil.

”Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, împreună cu autoritățile lcoale din Valul lui Traian, au efectuat verificări atât la dmiciliul tatălui nou-născutului, cât și la cel al mamei minore. Copilul este foarte bine îngrijit în familia tatălui și bunicilor paterni. Nu se întrunesc condițiile pentru instituirea vreunei măsuri de protecție socială. DGASPC Constanța va monitoriza în continuare acest caz și va media relația dintre cei doi părinți în interesul superior al copilului. De asemenea, cazul rămâne în atenția DGASPC Constanța, dar și a Serviciului de Asistență Socială din cadrul autorității locale”, se arată într-un comunicat al instituției, citat de ReplicaOnline.ro.

Copilul a rămas la tată, mai cu seamă că tânăra, atunci cţnd a rămas însărcinată, a fost alungată de mamă. Acum însă, tânăra a revenit la domiciliul mamei, în Murfatlar, motiv pentru care se consideră că este în interesul copilului să rămână în sânul familiei pe linie paternă.

Din cauza acestei situaţii hotărâte de Direcţia de Asistenţă Socială mama minoră a intrat în greva foamei.