Mamele cu mulţi copii ar putea beneficia de PENSII SPECIALE

Guvernul polonez intenţionează să plătească pensii speciale mamelor cu cel puţin patru copii, începând de anul viitor, a declarat joi ministrul Muncii din Polonia, Elzbieta Rafalska, transmite agenţia PAP, citată de Agerpres. 

23 aug. 2018, 11:39
Mamele cu mulţi copii ar putea beneficia de PENSII SPECIALE

Într-un interviu acordat postului public de radio, Elzbieta Rafalska a spus că proiectul de buget pentru 2019, adoptat săptămâna aceasta de guvernul polonez, asigură finanţarea necesară pentru o serie de proiecte cheie în domeniul asistenţei sociale, inclusiv pentru pensiile plătite femeilor care au născut cel puţin patru copii.

„Costul acestui program este de 915 milioane zloţi (aproximativ 214 milioane euro) potrivit estimărilor noastre”, a spus Rafalska. Aceasta a adăugat că proiectul de buget pe 2019 include fonduri pentru programul guvernamental „500-plus” şi a programului de subvenţionare a achiziţiilor de rechizite şcolare, potrivit Agerpres

Cu programul „500-plus”, Guvernul de la Varşovia vrea să ofere familiilor cu doi sau mai mulţi copii o alocaţie de 500 de zloţi (116 euro) pe lună pentru fiecare copil. Familiile sărace primesc această alocaţie chiar dacă au un singur copil. De asemenea, un alt program, intitulat „Un bun început”, este conceput pentru a oferi fiecărui şcolar un sprijin în valoare de 300 de zloţi (70 de euro) pentru achiziţia de rechizite înainte de începutul anului şcolar.

Guvernul susţinut de Partidul Lege şi Justiţie (PiS) a adoptat o serie de măsuri sociale precum majorarea salariului minim şi a pensiilor, alocaţii pentru familiile cu mai mult de un copil şi medicamente gratuite pentru vârstnici. AGERPRES/