Managerul Spitalului Floreasca, prima reacţie după demisiile în masă din secţia UPU: Plecarea mea nu rezolvă o situaţie de fond

Jumătate dintre medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Floreasca şi-au dat demisia, acuzând presiuni din partea managerului. Acesta este nimeni altul decât soţul unei consiliere de-a lui Klaus Iohannis.

31 aug. 2016, 14:25
Managerul Spitalului Floreasca, prima reacţie după demisiile în masă din secţia UPU: Plecarea mea nu rezolvă o situaţie de fond

17 medici de la UPU SMURD de la Spitalul Floreasca din Capitală au anunțat că demisionează din cauza „presiunii psihologice” și a modului de comportare a managerului interimar al spitalului, medicul Sorin Păun.

Managerul Spitalului Floreasca, Sorin Păun, a declarat că medicii de la UPU SMURD nu au prezent motivele care i-au determinat să demisioneze, deşi există un regulament intern al unităţii medicale în acest sens, Păun susţinând că în perioada următoare vor fi mai multe anunţuri de angajare.

„Sper ca medicii colegi de la sectia UPU să înţeleagă că au depus un jurământ în slujba unui om, nu a unor persoane şi să nu se lase manipulaţi. Nu răspund la presiunile făcute de grupul de interese. Nu cer decât respectarea legii. În relaţiile cu colegii mă bazez pe comunicarea deschisă în contextul în care reglementările trebuie aduse la cunoştinţa tuturor angajaţilor din spital.

Deocamdată lucrurile sunt sub forma investigaţiilor şi o să vedem pana la capat. Săptămâna viitoare va fi publicat un anunţ pentru angajări. Demisia este un act unilateral. Nu e notat în aceste demisii niciun fel de motivaţii. Există o regulă în spital ca orice demisie să fie prezentată managerului şi discutată punctual. Când mă trezesc cu mai multe demisii, nu pot vorbi în colectiv ci cu fiecare în parte. În demisii nu se regăseşte motivul”, a declarat managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Sorin Păun.

„Lucrez în spital ca student, ca rezident, ca specialist si medic primar. Am o activitate universitara de 29 de ani. Activitatea mea nu are nicio legatura cu cea a sotiei mele, suntem amandoi medici si pot sa va spun ca am petrecut mai mult timp in acest spital decat in familia mea. Nu cred că a fost zi în care am plecat mai devreme de 7-8 din acest spital. Nu se pune problema demisiei in mod special. Am si spus deja, plecarea mea din pozitia de manager de la Spitalul de Urgenţă nu rezolva o situatie de fond, iar situaţia de fond nu poate fi rezolvata decat in spiritul legii, daca rezolvam acest lucru atunci situatia conflictuala dispare”, a mai declarat dr. Păun.

17 medici de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, care lucrează la Unitatea Primiri Urgenţe SMURD, şi-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt trataţi într-un mod nedemn şi abuziv de către managerul interimar Sorin Păun. „Am fost informat de demisia a 17 medici de la UPU SMURD, care au dat drept motiv presiunea psihologică şi modul în care li se adresa managerul spitalului, domnul Păun”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, doctorul Bogdan Opriţa.

Medicii demisionari au explicat, în faţa spitalului, că au ajuns la acest protest „extrem” din cauza managementului defectuos, care se răsfrânge asupra actului medical. Potrivit medicilor care au demisionat deja, şi alţi colegi de-ai lor urmează să îşi depună demisiile.

„De două-trei luni sunt probleme cu medicamentele, întâi am rămas noi fără medicamente, apoi spitalul, am cerut ajutor şi la Ministerul Sănătăţii. S-au găsit soluţii, dar tot apar probleme, dispar medicamente, s-au făcut achiziţii de aparate noi care ulterior s-au retras. Am cumpărat şi noi medicamente din banii noştri, dar sunt medicamente cum sunt sedativele, care nu se pot lua de la farmacie”, a spus un medic.

Anunţul privind demisia a 17 cadre medicale de la Floreasca a venit la câteva ore după ce pe Internet a început să circule o înregistrare audio făcută într-o sală de operaţii în care se aude cum managerul Sorin Păun îi jigneşte şi îi înjură pe alţi medici, unii dintre ei rezidenţi.

Medicii care şi-au prezentat demisiile sunt de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi au spus că, după plecarea lor unele intervenţii „nu vor mai fi făcute”.