Managerul unor staruri de la Hollywood recunoaşte că a furat 7 milioane de dolari din conturile acestora

Fostul manager de afaceri al lui Alanis Morissette a recunoscut că a delapidat mai mult de 7 milioane de dolari de la cântăreaţă şi alte celebrităţi şi a fost de acord să pledeze vinovat în dosarele în care este pus sub acuzaţie, au spus procurorii care se ocupă de caz, potrivit The Guardian.

19 ian. 2017, 13:21
Managerul unor staruri de la Hollywood recunoaşte că a furat 7 milioane de dolari din conturile acestora

Jonathan Todd Schwartz, în vârstă de 48 de ani, din Los Angeles, a fost acuzat de fraudă şi fals şi uz de fals, după ce a depus declaraţii fiscale false, în urma incapacităţii de a raporta fondurile fraudate.

Schwartz a recunoscut furtul de aproape 5 milioane de dolari din conturile lui Morissette între mai 2010 şi ianuarie 2014. El a folosit banii în scopuri personale şi a clasificat în mod fraudulos retragerile de numerar ca fiind „cheltuieli personale / diverse”, pentru a acoperi infracţiunea.

Când a fost confruntat cu acuzaţia de furt, Schwartz a minţit şi a spus că a investit banii într-o afacere de producţie de marijuana ilicită, au declarat procurorii care se ocupă de caz.

Schwartz a recunoscut că a furat 2,3 milioane de dolari de la alţi cinci clienţi care nu au fost menţionaţi în documentele depuse în instanţă sau dezvăluite de către avocaţi. Nathan Hochman, avocatul apărării, a declarat că Schwartz a colaborat cu anchetatorii şi şi-a asumat, într-un final, responsabilitatea pentru faptele sale.

În acţiunea juridică, avocaţii săi solicită o pedeapsă între patru şi şase ani într-o închisoare federală, deşi el ar putea fi condamnat chiar la 23 de ani.

Schwartz a oferit servicii de asistenţă financiară unora dintre cele mai mari vedete de la Hollywood, în timp ce lucra pentru compania GSO Business Management, unde erau listaţi drept clienţi Katy Perry, 50 Cent şi Tom Petty.

Schwartz, care nu mai lucrează în acea companie, se pare că a reprezentat financiar staruri precum Beyoncé şi Mariah Carey, care şi-au făcut apariţia inclusiv la o strângere de fonduri organizată de Schwartz, de anul trecut, în numele unei organizaţii de caritate în spirijinul unei boli cardiace pe care acesta a fondat-o.

Delapidarea a fost descoperită după ce Morissette a dorit să aibă un alt consultant financiar. Noul ei manager financiar a descoperit că milioane de dolari lipsesc din conturile artistei şi a contactat GSO, potrivit documentelor din cadrul unor procese intentate împotriva lui Schwartz.

GSO a revizuit munca lui Schwartz şi a descoperit şi alte furturi, a declarat avocatul companiei GSO, Chris Reeder. Compania GSO Business Management l-a dat în judecată pe Schwartz, după ce acesta a fost îndepărtat din firmă.