Mâncăruri pe care să le eviţi dacă eşti supraponderală

Dacă ai probleme cu greutatea şi toate dietele pe care ai încercat să le ţii au fost abandonate după câteva zile, este cazul să scoţi din alimentaţia zilnică anumite lucruri, potrivit perfecte.ro.

RomaniaTV.net
11 dec. 2014, 15:43
Mâncăruri pe care să le eviţi dacă eşti supraponderală

1. Cafea cu multe toppinguri

Trebuie sa recunoastem, cafeaua este un adevarat deliciu cand ii punem lapte, un topping de frisca si sirop de caramel sau ciocolata. Daca o cafea simpla nu are mai mult de 20 de calorii, putem ajunge lejer pana la 400 daca o imbogatim cu ingredientele mentionate mai sus.

2. Branza

Multe din mancarurile noastre preferate contin branza – de la pizza si paste pana la omlete si sandvisuri. Desi branza are si cateva calitati nutrivite – de exemplu, este bogata in calciu, este si extrem de bogata in calorii si in grasimi saturate. 

3. Cereale rafinate

Fie ca e vorba de orez, faste fainoase sau paine alba, problema e ca multi dintre noi ne ingrasam pentru ca avem o dieta bogata in cereale rafinate. Genul acesta de alimente se mananca repede si nu iti dau senzatia de satietate, pentru ca nu contin nutrienti de calitate.

4. Biscuiti

Fie ca ii consumam cu lapte sau ceai sau pur si simplu ii mancam ca o gustare intre mese, biscuitii sunt plini de zahar si grasimi.