Mânânci friptură cu cartofi prăjiţi? VEI renunţa imediat după ce citeşti ASTA

Dacă vreţi o alimentaţie săntoasă şi o digestie bună, nu asociaţi carnea cu cartofii. Produsele cu un conţinut mare de amidon pertubă digestia proteinelor.

01 mart. 2014, 17:59
Mânânci friptură cu cartofi prăjiţi? VEI renunţa imediat după ce citeşti ASTA

Nutritionistii ne sfătuiesc să nu combinăm cartofi cu preparatele din carne. Nici orezul sau painea nu se consuma alaturi de fripturi sau tocanite, scrie wowbiz.ro

Cartoful, porumbul, fasolea contin amidon in cantitati mari, asemenatoare cerealelor. Se numesc leguminoase si nu legume. La polul opus se afla zarzavaturile, radacinoasele, rosiile, castravetii, dovlecei, adica legumele fara calorii si fara amidon. O portie de cartofi se poate asocia cu o felie de paine integrala. Dar niciodata cartofii, porumbul, fasolea, orezul si painea nu se asociaza cu o felie de carne, cu un ou sau cu o felie de branza.

In momentul in care se combina proteine si mai ales cele animale cum sunt branza si ouale cu amidonoase cum ar fi painea, atunci procesul de digestie atat al amidoanoaselor, cat si al proteinelor este incetinit si digestia nu se face complet. Rezulta astfel produsi intermediari care afecteaza in special colonul. Asocierea corecta este si metoda ideala ca sa slabiti.