Mandatul de primar al oraşului Roznov obţinut de Ionel Ciubotaru a fost ANULAT

Judecătoria Piatra Neamţ a invalidat mandatul de primar obţinut în urma alegerilor de social-democratul Ionel Ciubotaru. El a declarat că va depune, marţi, o contestaţie care urmează să fie judecată de Tribunalul Neamţ.

20 iun. 2016, 11:43
Mandatul de primar al oraşului Roznov obţinut de Ionel Ciubotaru a fost ANULAT

Decizia judecatorilor din Piatra Neamt, luata pe 16 iunie, vine ca urmare a unei plangeri depusa de un fost contracandidat al lui Ciubotaru, potrivit Agerpres. In plangere se arata ca Ionel Ciubotaru a suferit, in 2015, o condamnare la inchisoare cu suspendare si interzicerea unor drepturi pe o perioada de 6 luni ca urmare a unui conflict de interese.

Ionel Ciubotaru a declarat ca interzicerea dreptului de a fi ales a expirat si ca poate ocupa functia de primar.

‘Voi depune marti o solicitare pentru recurs la Tribunal. Am toate motivele sa cred ca voi castiga pentru ca a expirat termenul de interzicere a drepturilor’, a declarat Ionel Ciubotaru.

Acesta a fost, timp de patru mandate, primar al orasului Roznov, iar la alegerile din 5 iunie a castigat un nou mandat, din partea PSD, cu peste 52 la suta dintre voturi. Intre timp, a primit si certificatul constatator al rezultatului alegerilor din partea Biroului Electoral de Circumscriptie, dar Judecatoria Piatra Neamt a invalidat mandatul.

Ionel Ciubotaru a fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare dupa ce ANI a constatat ca se afla in conflict de interese. In calitate de primar, Ciubotaru a concesionat o suprafata de pasune unei stane detinuta de familia sa.

In luna martie 2016, prefectul de Neamt a emis un ordin de incetare a mandatului de primar inainte de termen, ca urmare a condamnarii.