Manifestaţie împotriva obligativităţii vaccinării

Peste 150 de persoane de diferite vârste manifestă sâmbătă, în Parcul Izvor, împotriva obligativității vaccinării.

04 nov. 2017, 16:55
Manifestaţie împotriva obligativităţii vaccinării

Protestarii au adus o stație de amplificare și flutură mai multe steaguri ale României. Tenorul Vlad Miriță a cântat „Deșteaptă-te Române”.

Ei au bannere pe care este scris: „Vrem medici, conștiință, nu funcționari publici”, „Libertatea e un drept, vaccinarea e o alegere”, „Vaccinarea obligatorie este încălcarea drepturilor omului, încălcarea proprietății”, „Unde există risc, trebuie să existe alegere”, „Vrem sănătate și acces la servicii medicale decente, nu vaccinări obligatorii”, „Vaccinarea obligatorie = autism = sterilizare = exterminare”, „Vaccinarea obligatorie = moarte sigură”.

„Mai sunt 15 zile până la votarea de către Camera Deputaților a proiectului de lege privind vaccinarea populației în România și ne-am gândit să tragem un semnal de alarmă prin intermediul căruia opinia publică, dar și parlamentarii români, să realizeze că acest proiect de lege este unul neconstituțional, încalcă și alte legi naționale, dar și internaționale, convenții și tratate la care România a achiesat. Din păcate, populația nu cunoaște faptul că prin intermediul acestui proiect de lege vor fi vaccinați și adulții, anumite clase socio-profesionale vor fi beneficiare ale acestui proiect. Nu se cunoaște faptul că, în cazul unei epidemii, întreaga populație va fi vaccinată, iar din păcate, declanșarea epidemiei se poate face, conform proiectului de lege, și în urma unei recomandări a OMS, ceea ce, în opinia noastră, nu ar fi un lucru normal, corect”, a declarat președintele Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu.

El a spus că ar fi fost necesară o campanie de informare a populației care să dureze mai mulți ani. Potrivit acestuia, vor mai fi organizate astfel de proteste, în același loc, în fiecare zi de luni în săptămânile care vor urma.

Daniel Tofan, participant la protest, a afirmat că este împotriva obligativității vaccinării, și nu împotriva vaccinării.

„Noi nu suntem anti-vacciniști. Suntem împotriva impunerii obligativității vaccinării „, a afirmat, la rândul său, George Stoian, reprezentant al Asociației Pro Decizii Informate, el precizând că cine dorește să își vaccineze copiii, o poate face.