Manuel Valls: „Mai multe arestări” în ancheta asupra atacului sângeros împotriva Charlie Hebdo

Premierul francez Manuel Valls a anunțat joi că au avut loc "mai multe rețineri" și "arestări" în cursul anchetei asupra atacului sângeros comis miercuri împotriva sediului săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți și 11 răniți, dintre care patru grav, în cel mai sângeros atentat din ultimii 40 de ani în Franța, potrivit AFP.

08 ian. 2015, 08:01
Manuel Valls: „Mai multe arestări” în ancheta asupra atacului sângeros împotriva Charlie Hebdo

Premierul francez, Manuel Valls, a anunţat joi „mai multe reţineri” şi „arestări preventive” în ancheta privind atacul sângeros împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

„Au fost mai multe rețineri în această noapte (de miercuri spre joi), există arestați”, a declarat prim-ministrul la postul de radio RTL, refuzând să ofere vreun detaliu când i s-a cerut cu insistență să precizeze dacă au fost arestați doi sau trei indivizi, potrivit Agerpres.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a anunţat arestarea preventivă a şapte persoane.

„Șapte persoane”, a indicat ministrul de interne în direct la radio Europe 1, ca răspuns la o întrebare cu privire la numărul de persoane reținute în acest moment. Anterior, premierul Manuel Valls a declarat că mai multe persoane au fost reținute, fără a preciza numărul lor.

Potrivit unei surse judiciare, șapte persoane — bărbați și femei care fac parte din anturajul celor doi frați identificați de poliție ca fiind autorii atacului sângeros de miercuri și care sunt încă în libertate — au fost arestate.

Principalii suspecți în atentatul comis miercuri împotriva sediului celebrului săptămânal satiric francez — Cherif Kouachi (32 de ani) și fratele său Said (34 de ani), francezi de origine algeriană — sunt cunoscuți poliției ca având legătură cu rețelele jihadiste. Ei au avut un complice, care s-a predat poliției noaptea trecută în nord-estul Franței.