MApN: O nouă sesiune de admitere la Institutul Medico-Militar de la Târgu Mureş pe 7 septembrie

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a aprobat organizarea, pe 7 septembrie, a unei noi sesiuni de admitere pentru 20 de locuri repartizate Institutului Medico-Militar din cadrul UMF Târgu Mureş, specializarea Medicină - limba engleză, ca urmare a neocupării tuturor locurilor disponibile în sesiunea din iulie şi existenţei unui deficit de personal medical specializat, informează un comunicat transmis joi AGERPRES.

09 aug. 2018, 11:57
MApN: O nouă sesiune de admitere la Institutul Medico-Militar de la Târgu Mureş pe 7 septembrie

Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de Bacalaureat, să aibă vârsta de cel mult 30 de ani împliniţi în 2018 şi să cunoască foarte bine limba engleză.

Recrutarea candidaţilor va avea loc în perioada 13 – 24 august, la sediul birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare din judeţul/ sectorul de domiciliu, iar probele de selecţie aptitudinală se vor desfăşura în perioada 20 – 30 august.

Candidaţii declaraţi „admis” la selecţie se vor înscrie la examen exclusiv online, pe site-ul instituţiei de învăţământ, în perioada 3 – 5 septembrie, iar examenul va avea loc pe 7 septembrie.

Metodologia de admitere va fi identică celei din sesiunea din iulie, inclusiv bibliografia de examen.

Potrivit Agerpres, testarea cunoştinţelor de limba engleză va avea loc pe 6 septembrie, la sediul UMF Târgu Mureş, cu rezultatul admis/respins. Doar candidaţii declaraţi admişi vor putea participa la proba de admitere din 7 septembrie.

Studenţii admişi vor învăţa toate materiile în limba engleză şi vor rămâne la această formă de şcolarizare până la încheierea studiilor.

Suplimentarea cifrei de şcolarizare în anul universitar 2018 – 2019 pentru Institutul Medico-Militar la 200 de locuri a fost decisă de ministrul Mihai Fifor, la începutul acestui an, după analizarea necesităţilor operaţionale ale Armatei României şi ţinând cont de oferta scăzută de specialişti în domeniul medical la nivel naţional.