Marcel Ciolacu, despre ritmul de creştere economică: Dorim o atenţie deosebită pe stimularea investiţiilor şi fondurilor europene

Vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat luni că datele publicate de INS pentru primul semestru al acestui an confirmă trendul ascendent pe care se află economia României, subliniind că pentru păstrarea aceluiași ritm de creștere guvernarea trebuie să acorde o atenție deosebită stimulării investițiilor și atragerii de fonduri europene.

16 aug. 2017, 13:17
Marcel Ciolacu, despre ritmul de creştere economică: Dorim o atenţie deosebită pe stimularea investiţiilor şi fondurilor europene

„Datele publicate astăzi (miercuri — n.r.) de Institutul Național de Statistică pentru primul semestru al anului 2017 confirmă trendul ascendent pe care se află economia României, creșterile înregistrate depășind semnificativ estimările tuturor analiștilor și ale organismelor și instituțiilor financiare internaționale. Toate aceste evoluții pozitive din economie ne dau încredere că măsurile pe care le luăm sunt cele corecte. Dorința noastră este să continuăm în același ritm, cu o atenție deosebită în ceea ce privește stimularea investițiilor și atragerea fondurilor europene. Sunt două instrumente majore care ne vor permite să avem o creștere economică consolidată pe termen lung”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: INS: Economia României a crescut cu 5,8% în semestrul I din 2017 şi cu 5,9 în trimestrul II

Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an pe seria brută, se arată într-un comunicat de presă al INS. Conform sursei citate, pe seria ajustată sezonier, creșterea economică a fost de 5,7%.

În ceea ce privește trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă din anul 2016, produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,9% pe seria brută.

Pe seria ajustată sezonier, în trimestrul II 2017, comparativ cu trimestrul anterior, PIB-ul a crescut cu 1,6%. Față de același trimestru din anul 2016, Produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,7%.

În semestrul I 2017, comparativ cu intervalul similar din 2016, PIB-ul a crescut cu 5,7%.