Marea Britanie a trimis scrisori cetăţenilor UE aflaţi pe teritoriul său în care le cere să părăsească ţara

Marea Britanie a comunicat că a trimis din greşeală zeci de scrisori prin care solicita cetăţenilor Uniunii Europene ce locuiesc pe teritoriul britanic să părăsească statul insular, informează Reuters.

RomaniaTV.net
23 aug. 2017, 15:51
Marea Britanie a trimis scrisori cetăţenilor UE aflaţi pe teritoriul său în care le cere să părăsească ţara

UPDATE Guvernul britanic a prezentat miercuri scuze după ce a trimis în jur de 100 de scrisori prin care informa cetățeni ai Uniunii Europene că nu mai au drept de ședere în Marea Britanie, țară pe care trebuie să o părăsească în termen de o lună, în caz contrar urmând a fi expulzați în baza legii imigrației, a indicat Ministerul de Interne (Home Office), transmit Reuters și DPA.

Greșeala, stânjenitoare pentru guvernul britanic în contextul discuțiilor cu UE privind drepturile post-Brexit ale cetățenilor europeni în Marea Britanie, a ieșit la iveală după ce o finlandeză, Eva Johanna Holmberg, profesor de istorie asociat la Queen Mary University din Londra și căsătorită cu un britanic, a făcut publice pe Twitter detaliile scrisorii primite. 

Ministrul de Interne din Marea Britanie a transmis că investighează modul în care aproximativ 100 de scrisori au fost trimise cetăţenilor din alte state ale UE care locuiesc în statul britanic prin care acestora le era solicitat să părăsească ţara sub incidenţa noii legi a imigraţiei.

”Un număr limitat de scrisori au fost emise dintr-o eroare şi cercetăm cum de s-a întâmplat acest lucru. Vrem să-i contactăm pe toţi cei care au primit această scrisoare pentru a clarifica faptul că nu trebuie să o ia în considerare”, anunţă Ministerul de Interne din Marea Britanie.

”Vrem să fim clari în privinţa faptului că drepturile naţionalilor UE ce trăiesc în Marea Britanie vor rămâne neschimbate”, a adăugat ministerul britanic.