Marea Britanie oferă 100 de posturi de ASISTENŢI MEDICALI pentru specialiştii ROMÂNI

Aproximativ 100 de posturi de asistenți medicali generaliști sunt disponibile pentru români în unități sanitare din Londra și din apropierea acestui oraș, au anunțat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe, reprezentanții Adept Human Resources, companie care are o divizie specializată în recrutarea de personal medical, potrivit Agerpres. 

18 apr. 2015, 12:54
Marea Britanie oferă 100 de posturi de ASISTENŢI MEDICALI pentru specialiştii ROMÂNI

La evenimentul de sâmbătă au participat aproximativ 35 de persoane interesate să lucreze ca asistenți medicali în Marea Britanie. Cei care vor să participe la procesul de recrutare trebuie să cunoască limba engleză la nivel mediu (un certificat care să ateste aceste cunoștințe este un avantaj), să aibă minim doi ani experiență, să aibă o vârstă de cel mult 50 de ani și să ia în considerare faptul că trebuie să se înscrie în Nursing and Midwifery Council (echivalentul Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România) pentru a profesa, a explicat, pentru AGERPRES, Silvia Sava — HR Business Partner al companiei de recrutare.

Cei care doresc să lucreze în Marea Britanie ca asistenți medicali trebuie să completeze un formular de aplicare pentru un post anume și, dacă sunt selectați, vor participa la două interviuri — primul, cu recrutorii din București și al doilea, cu reprezentanții spitalului britanic ales, acest ultim interviu fiind realizat online, prin Skype.

Odată angajați, asistenții medicali vor primi o sumă de „relocare”, în valoare de 1.200 de lire sterline, a explicat Silvia Sava. Potrivit acesteia, un asistent medical începător câștigă, în Marea Britanie, între 21.000 și 28.000 de lire sterline pe an. Contractele pe care le vor semna asistenții medicali selectați din România au o durată de 6 sau 12 luni, cu posibilitatea de prelungire.

Citeşte şi Farage dă iarăşi în imigranţi: Liderul UKIP şi-a prezentat platforma electorală anti-UE şi anti-imigraţie

Instituțiile în care sunt disponibile locurile de muncă pentru asistenți medicali, în Marea Britanie, sunt azile de bătrâni, centre de tratament și penitenciare din rețeaua CareUK, care este al doilea cel mai mare furnizor de servicii medicale în Marea Britanie.

Grupul deține 85 de azile pentru persoane vârstnice și sprijină peste 17.000 de persoane în vârstă sau cu handicap, prin servicii de îngrijire la domiciliu.

La evenimentul de sâmbătă a participat și Vlad Nacu, în prezent medic al secției de ortopedie la Spitalul Foișor, care le-a vorbit participanților despre experiența sa ca rezident în Marea Britanie. „Prima zi a fost ca și cum m-ar fi aruncat în piscină și mi-ar fi zis ‘Hai, înoată!'”, a povestit Nacu. Acesta a adăugat că fișele de observație din sistemul britanic sunt „destul de dificil de citit”.

Cei care doresc să afle mai multe detalii despre posturile de asistent medical disponibile în Marea Britanie pot accesa site-ul www.adepthr.ro.