Marea Britanie ridică ziduri împotriva imigranţilor. Măsura drastică anunţată de guvernul de la Londra

Robert Goodwill, ministrul pentru imigraţie din Marea Britanie, a anunţat miercuri că ţara sa finanţează ridicarea unor ziduri înalte de 4 metri în zona portului Calais, pentru a-i împiedica pe refugiaţii aflaţi în tabăra din zonă să ajungă în Regatul Unit.

07 sept. 2016, 09:28
Marea Britanie ridică ziduri împotriva imigranţilor. Măsura drastică anunţată de guvernul de la Londra

Zidul ar trebui să îi împiedice pe imigranții ilegali să se mai urce în camioanele care trec în Marea Britanie. Înalt de 4 metri și construit pe ambele părți ale șoselei care merge în portul Calais, zidul va costa 1,9 milioane lire sterline (2,3 milioane euro).

Citeşte şi Camioane franceze blochează traficul spre Calais şi cer închiderea taberei de imigranţi

Construcția zidului a fost pusă prima oară în discuție în decembrie 2015, când șeful portului din Calais spunea că este nevoie de noi metode care să îi împiedice pe migranți să mai ia cu asalt camioanele. „Migranții de astăzi sunt foarte inventivi și găsesc mereu noi metode pentru blocarea camioanelor. De exemplu, aruncă pe șosea trunchiuri de copaci sau saltele cărora le-au dat foc, iar după oprirea camioanelor, pus și simplu le iau cu asalt„, spunea ţeful portului.

Inițiativa ridicării zidului este vehement criticată de organizațiile care îi apără pe refugiați și care spun că zidul nu va opri pe nimeni, ba chiar va duce la apariția unor situații periculoase. Ele susţin că migranții vor căuta să escaladeze zidul și ar putea cădea în fața camioanelor care circulă prin zonă cu mare viteză.