3.000 de ceasuri şi calculatoare contrafăcute, descoperite într-un container din Hong Kong în Portul Constanţa Sud Agigea

Peste 3.000 de ceasuri şi calculatoare electronice de birou contrafăcute, în valoare de aproximativ 830.000 de lei au fost descoperite de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali într-un container sosit din Hong Kong în Portul Constanţa Sud-Agigea, mărfurile fiind destinate unei societăţi din judeţul Alba.

14 sept. 2017, 10:42
3.000 de ceasuri şi calculatoare contrafăcute, descoperite într-un container din Hong Kong în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din Hong Kong, pentru o societate comercială cu sediul pe raza judeţului Alba, potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă.

Administratorul societăţii comerciale respective este un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Alba.

În urma verificărilor, echipele de control  au descoperite 2.450 bucăţi ceasuri şi 620 bucăţi calculatoare electronice de birou, mărfuri contrafăcute.

Bunurile, în valoare de 824.400 lei, au fost confiscate.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.