Maria Dragomiroiu: „Bani nu aveam şi ne băteam pe mămăligă…”

La 60 de ani de viaţă şi 40 de carieră, interpreta de muzică populară se confesează în cartea „Cântecul şi dragostea”. Maria Dragomiroiu povesteşte că provine dintr-o familie modestă, a fost nevoită să muncească de mică şi erau seri când se bătea cu fraţii pentru resturile de mămăligă.

19 oct. 2015, 12:41

Originară din judeţul Vâlcea, Maria Dragomiroiu îşi aminteşte copilăria în detaliu: „Mâncam pe o masă rotundă din lemn, cu trei picioare, din străchini de lut, cu linguri de lemn. Aveam vaci, oi, gâşte, găini, curci, porci şi o grădină mare; bani nu aveam, dar de mâncare am avut mereu. Noi, cei trei fraţi, ne băteam deasupra tuciului din fontă în care mămica făcuse mămăliga. După ce răsturna mămăliga, turna în tuci lapte proaspăt peste pojghiţa rămasă”, scrie ziarulring.ro.

În clasa a opta, era pe câmp când un coleg i-a spus că nu va intra la liceu pentru că nu face meditaţii. „Ironia din glasul lui m-a ambiţionat atât de tare, încât m-am apucat să învăţ pe brânci. Când pe deal cu vitele, când nopţile la lumina lămpii cu gaz, în linişte totală, să nu-i deranjez pe fraţii mei care dormeau în acelaşi pat. Scriam la măsuţă şi învăţam în gând. Tata ne spunea: «Învăţaţi doar dacă vreţi! Dar mai întâi trebuie să mergeţi la muncă şi cu animalele, că altfel nu ne putem descurca!»”, a mărturisit artista.

„M-a văzut la TVR şi s-a îndrăgostit de mine”

Maria s-a remarcat de mică la serbări, iar profesorul de cor o alinta „Aia mică fără ochi!” pentru că mereu cânta cu ochii închişi. La fel făcea şi în primele apariţii la TVR, în 1979, unde Ileana Sărăroiu, naşa de cununie şi a copiilor Mariei, i-a deschis drumul către succes şi căsnicie. „În 1983, Bebe, director la Casa de cultură din Ţicleni, m-a văzut la TVR şi m-a luat în turneu. Am şi acum filmarea emisiunii când Bebe s-a îndrăgostit de mine. Mi-a spus că i s-au lipit ochii de televizor”, povesteşte Maria. Acum, ea şi Bebe au, din partea copiilor Ileana şi Mircea, trei nepoate şi un nepoţel.