Maria Grapini: Actuala variantă a proiectului Roşia Montană nu este votabilă

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, este de părere că actuala variantă a proiectului privind exploatarea de la Roşia Montană nu este "votabilă".

RomaniaTV.net
07 oct. 2013, 10:43
Maria Grapini: Actuala variantă a proiectului Roşia Montană nu este votabilă

„M-am exprimat public că această variantă, care este venită acum la Parlament, din punctul meu de vedere, nu este votabilă, cel puţin din punct de vedere al eficienţei economice şi al avantajului statului român. Din punct de vedere al mediului, aici lucrurile sunt complicate, complexe şi specialiştii trebuie să îşi spună punctul de vedere. La grupul nostru parlamentar am angajat un specialist care să ne facă o documentare corectă până la vot. (…) Atât timp cât s-a tras concluzia că sunt primul ministru care a venit şi a spus în mod tranşant că nu susţine actuala lege şi am motivat de ce, că nu avem câştigul suficient economic, nu mă iau de impactul de mediu, vorbim economic”, a spus Grapini, în cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului care analizează exploatarea minieră.

Potrivit acesteia, Guvern a renegociat cât a putut acest proiect, fiind un acord ‘semnat de alţii cu nişte parametri extrem de nefavorabili României’.