Maria se luptă cu moartea în fiecare zi. Trei operaţii încă din primele luni de viaţă, o singură şansă

O fetiţă de doar 7 luni duce o luptă dură pentru viaţă. Copila a fost diagnosticată cu atrezie și stenoză de ileon, o malformație gravă ce o chinuie peste măsură și nu-i permite să se dezvolte normal. Maria are o şansă la o viaţă normală dacă se operează într-o clinică din Italia, însă pentru asta părinţii trebuie să aibă 16.600 de euro, o sumă extrem de mare pe care ei nu o dețin.

04 mart. 2016, 11:00

Chinuită încă de la naștere… Așa își petrece fiecare zi din viață o fetiță de șapte luni din Pitești. Din cauza unei malformații congenitale a intestinului subțire, Maria Anelisse Ivașcu a trecut din burta mamei direct în sala de terapie intensivă. Diagnosticul de atrezie și stenoză de ileon și o septicemie totală au pus-o de nenumărate ori în fața morții, dar copila s-a luptat să trăiască. Și continuă să o facă, în ciuda loviturilor mult prea mari pentru un prunc nevinovat.

După trei operații, în urma cărora i s-a făcut „anus contra naturii” (are scaun prin burtă), Maria e din nou în spital de aproape o lună, în stare gravă. Are nevoie urgentă de alte operații, prin care să-i fie readus organismul la normal. În țară, intervențiile nu pot fi făcute în timp util, așa că părinții au fost nevoiți să se intereseze despre serviciile unor spitale din străinătate.

În urma discuțiilor avute cu medicii, soluția pare să fie un spital din Italia – Clinica Bambino Gesu -, unde prima operație costă 16.600 de euro, în afară de plata unui translator (obligatoriu). Costurile depășesc cu mult posibilitățile familiei, care strigă disperată către cei care îi pot întinde o mână de ajutor.

Micuta Maria Ivascu a fost acceptata la Cinica Bambino Gesu din Italia şi în urmatoarele zile o sa fie internatapentru a i se face investigatii amanuntite şi pentru a i se stabili data operatiei.

Fiecare zi de întârziere afectează creșterea fetiței și o supune la noi chinuri provocate și de infecțiile intraspitalicești care îi pun viața în pericol.

Maria vrea doar să trăiască! Viața ei stă acum în mâinile noastre…

Trimite un SMS la 8832 cu textul MARIA
Până în prezent s-au trimis 500 SMS-uri

Numărul de SMS 8832 este valabil în perioada 01 Martie– 31 Martie 2016. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Telekom și Orange, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reținut la achiziționarea creditului.

Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în rețeaua Vodafone, utilizatorii nu plătesc TVA. Numărul este oferit gratuit cu sprijinul Asociației „Salvează o inimă”.