Marian Căpăţână riscă să revină în spatele gratiilor. Ar fi încălcat condiţiile arestului la domiciliu

Marian Căpăţână riscă să ajungă din nou în spatele gratiilor pentru că ar fi încălcat condiţiile arestului la domiciliu, după ce vineri a fost filmat când a intrat şi ieşit dintr-un magazin, după care s-a prezentat la Tribunalul Constanţa la procesul în care este judecat împreună cu Mircea Băsescu, potrivit Agerpres.

06 dec. 2014, 12:18
Marian Căpăţână riscă să revină în spatele gratiilor. Ar fi încălcat condiţiile arestului la domiciliu

Surse din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa au declarat, sâmbătă, că poliţiştii au intrat în posesia respectivelor imagini, confirmându-se că Marian Căpăţână, însoţit de o femeie, a fost la un magazin din incinta Portului Constanţa, cumpărând un parfum.

IPJ Constanţa a sesizat IPJ Olt referitor la cele petrecute, pentru că Marian Căpăţână este arestat la domiciliu la locuinţa sa din acest judeţ. IPJ Olt urmează să informeze Tribunalul Constanţa – instanţa unde se judecă procesul lui Căpăţână şi Băsescu, urmând ca judecătorii constănţeni să decidă dacă au fost încălcate condiţiile arestului la domiciliu şi dacă Marian Căpăţână trebuie judecat în stare de arest preventiv.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost prezenţi, vineri, la Tribunalul Constanţa, la al doilea termen al procesului în care sunt judecaţi pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la trafic de influenţă.

Pe 26 noiembrie, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus, pentru ambii inculpaţi, înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestării la domiciliu. În cazul arestării la domiciliu trebuie respectate anumite condiţii printre care nepărăsirea imobilul fără permisiunea instanţei şi prezentarea inculpatului la instanţa de judecată de fiecare dată când este chemat.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit 250.000 de euro de la membrii familiei interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi Marian Căpăţână, pentru complicitate la trafic de influenţă. Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie în urma deciziei Tribunalului Bucureşti, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice mai multe înregistrări în care fratele preşedintelui recunoştea că a primit bani.

Potrivit DNA, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-a remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Căpăţână, în schimbul promisiunii acestuia că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl denunţătorului şi a altor cereri incidente în respectiva cauză.