Marian Iancu: Călin Popescu Tăriceanu mi-a luat Rafo şi m-a băgat în puşcărie VIDEO

Milionarul Marian Iancu, condamnat penal la ani grei de închisoare, a dezvăluit la România TV cine l-a băgat în puşcărie şi i-a luat compania RAFO.

10 mai 2017, 17:48
Marian Iancu: Călin Popescu Tăriceanu mi-a luat Rafo şi m-a băgat în puşcărie VIDEO

„Am o sentinţă de 12 ani pentru evaziune fiscala. Din nefericire sunt două expertize judiciare care nu confirma evaziunea fiscala, ba din contra o infirma. Cinci experti judiciari, deci dispusi de instantele de judecata, s-au pronuntat ca nu exista evaziune fiscala si vestita Camelia Bogdan vine sa infirme, nu isi insuseste parerea expertilor judiciari, dansa, o eminenta jurista, infirma o solutie data de finantisti, specializati in fiscalitate”, spune Marian Iancu într-un interviu pentru România TV

„Am urmat acelasi traseu al lui Voiculescu. La cateva luni dupa ne-a disparut completul de judecata. Domnul Mustata cu domnul Duta intr-o noapte aflu acum cum a disparut. Acum am aflat adevarul de ce un complet tras aleatoriu nu ne-a putut judeca. A disparut de pe o zi pe alta. Au venit altii precum doamna Camelia Bogdan şi judecătorul Mihalcea. Toti cei care veti fi judecati la Curtea de Apel, vor fi judecati, vor avea parte de aceeasi practica judiciara”.

Diferenţa dintre mine şi Patriciu este că eu mi-am plătit datoriile toate, iar aia cu RAFO-Jafo este o minciună ordinară.

A câştigat Patriciu meciul cu Marian Iancu? A câştigat Tăriceanu pentru ca el este cel care m-a arestat şi a ras combinatul petrochimic. De fapt, Tăriceanu a scos din industria petroliera Onestiul. Din nefericire pentru el m-au arestat, dar eu nu am cedat, am mers mai departe, am vandut rafinaria, nu mi-au dat drumul pana nu am vandut.

Toata lumea sa stie şi sa afle adevarul ca s-au lasat pacaliti de aceasta sintagma nemernica RAFO-Jafo. Este singura rafinarie din Romania care si-a platit datoriile integral. Eu execut pedeapsa în conditiile in care ANAF nu s-a constituit parte vatamata ca ANAF si-a incasat din programul de reorganizare 260 de milioane de dolari.

„Mi-am platit datoriile la buget si fac puscarie. Poate daca nu plateam si imparteam banii poate nu eram. Trebuia sa dau la toti, daca nu ai dat la unu si ai dat la 10 nu ai um sa scapi. Nu am dat la nimeni de aia am luat pe evaziune fiscala, eu nu cred in aceasta evaziune fiscala si eu sper pana la urma sa pot sa ma apar din acest punct de vedere”.

„Dacă va vorbi Tender…Ghita nu are atatea de vorbit. Amandoi au fost folositi si alti oameni de afaceri au fost folositi in interes privat. Sunt oameni de mare calitate, cu mare randament care produc bani si sunt folositi in scopuri personale de acesti generali , cum e Coldea au fost si altii”.

Nivelul la care te lasi folosit in interes si scop personal are o limita, unii trec peste limita, unii se complac crezand ca vor fi protejati. Coldea are noroc ca Tender nu vorbeste.

Nu m-ar fi ajutat denunturile. In oricare ancheta se intelege nu m-ar fi ajutat, ca sa faci un denunt este in primul rand ar trebui sa accepti vina si sa fii in culpa si nu am avut niciodata senzatia ca cineva a operat altfel importiva mea decat pe alte interese si nu ca sa ma santajeze.

Nu am cerut niciodata nimic penitenciarului. Nu lucrez, nu scriu carti , lucrez numai pentru a ma apara, invat legislatie, nu am cerut nicio facilitate. Vreau sa-mi execut pedeapsa. Nu vreau absolut nimic, nu vreau sa mi se scada nimic, vreau sa fac pedeapsa cat statul va considera ca tre sa fac. Tinta mea e sa ma apar sa desfiintez toate minciunile.