Marian Munteanu, scos de pe lista PNL, îşi cere dosarul CNSAS: Am nevoie de bani pe care să-i dau de pomană celor săraci

Marian Munteanu a declarat în exclusivitate pentru RomaniaTV.net că el nu a fost consultat despre prezenţa lui pe lista PNL pentru Consiliul General al Capitalei şi că nu avea de unde să se retragă, aşa cum a anunţat Cătălin Predoiu, preşedintele PNL Bucureşti. Munteanu cere să se facă public dosarul lui de la CNSAS şi ameninţă cu procese.

25 apr. 2016, 11:56
Marian Munteanu, scos de pe lista PNL, îşi cere dosarul CNSAS: Am nevoie de bani pe care să-i dau de pomană celor săraci

Marian Munteanu a negat, în exclusivitate pentru RomaniaTV.net, că ar fi fost vreodată consultat în privinţa punerii sale în capul listei PNL pentru Consiliul General al Capitalei. Dezminţirea a fost dată în contextul declaraţiei lui Cătălin Predoiu, care a anunţat că Ciprian Ciucu s-a înscris în PNL şi va deschide lista pentru Consiliul General.

„Nu au fost discuţii privind privind lista de consilieri general. Cel puţin nu în prezenţa mea (râde – n.r.). Dar ştiţi, asta poate fi o practică a partidelor. Cu mine nu s-a discutat despre lista de consilieri, pentru că eu câştigam Primăria”, a declarat Marian Munteanu pentru RomaniaTV.net.

Întrebat dacă, în această situaţie, în care nu mai are calitate de candidat PNL nici la Primărie, nici la Consiliul General, mai vede util demersul CNSAS de a face public eventualul său dosar de Securitate, Marian Munteanu a cerut ca lucrurile să meargă până la capăt.

„Să meargă în continuare dosarul CNSAS. Am nevoie de bani. Am nevoie de bani pe care să-i dau de pomană celor săraci”, a spus Munteanu.

Banii ar urma să vină din procesele intentate celor care l-au calomniat în această perioadă scurtă în care a revenit în spaţiul public.

„Lucrurile nu pot rămâne aşa. Voi da în judecată pe mulţi dintre cei care au spus aceste porcării la adresa mea”.

El încurajează demersul CNSAS, spunând că el însuşi şi-a cerut dosarul. 

„Sunt 12 ani de când am cerut dosarul la CNSAS. Şi n-am primit nimic.”

Marian Muneanu crede că a fost victima unei manevre menite să-l scoată din jocul electoral, pe care este încredinţat că l-ar fi câştigat.

„Ştiţi cum se face, o pleznim când este prea târziu să se mai poate face ceva (referitor la presupusa sa relaţie cu Securitatea – n.r.). Nu numai că nu am colaborat cu Securitatea, nu am făcut poliţie politică, dar am fost arestat, interogat, sunt lucruri din 1985. O să înceapă procese, doar trăim într-un stat de drept, nu-i aşa? Există precedente frumoase – persoane publice atacate, care au câştigat. Vom aduce un mare ajutor societăţii civile, aceşti bani din procese câştigate vor fi donaţi pentru societatea civilă, dar aia reală”, a încheiat Munteanu.

Cătălin Predoiu a anunţat luni că Marian Munteanu nu se mai regăsește pe lista de consilieri PNL şi că această listă este deschisă de Ciprian Ciucu, proaspăt înscris în PNL.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu: Marian Munteanu nu mai este pe lista PNL. Ciprian Ciucu va fi primul pe lista pentru Consiliul General