Marian Neacşu, secretarul general al PSD, spune că şeful SIE ar putea fi numit săptămâna viitoare

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat luni că este posibil ca săptămâna viitoare să fie numit şeful Serviciului de Informaţii Externe (SIE), adăugând că nu este luată în calcul o altă variantă pentru această funcţie în afară de Gabriel Vlase, propus de preşedintele Klaus Iohannis.

18 iun. 2018, 13:41
Marian Neacşu, secretarul general al PSD, spune că şeful SIE ar putea fi numit săptămâna viitoare

Marian Neacşu a menţionat la Palatul Parlamentului că încă nu a fost stabilit un calendar în Parlament pentru nominalizarea viitorului şef al SIE.

Întrebat dacă este posibil ca săptămâna asta să fie numit şeful SIE, Neaşu a spus că „după cum evoluează lucrurile în momentul ăsta, este improbabil”; în schimb, săptămâna viitoare „ar putea să fie posibil”.

„În momentul acesta nu există un calendar. Atâta vreme cât nu am avut o şedinţă de coaliţie ca să stabilim un calendar şi preşedinţii nu s-au pus de acord, nu avem. Eu cred că în această săptămână, în prima parte a acestei săptămâni va avea loc şedinţa de coaliţie, va fi mâine, va fi poimâine… „, a spus Neacşu.

Întrebat dacă PSD ia în calcul o altă variantă pentru funcţia de şef al SIE în afară de Gabriel Vlase, Neacşu a precizat: „Din câte cunosc, nu”.

„Nu văd în momentul ăsta vreun motiv pentru care Vlase să nu ajungă şef la SIE. (…) Nu am primit semnale negative în ceea ce priveşte nominalizarea, aşa cum nu am primit semnale negative nici în ceea ce priveşte dorinţa preşedintelui Dragnea de a mai analiza”, a menţionat Neacşu.

Secretarul general al PSD a adăugat că o discuţie despre această nominalizare între Liviu Dragnea şi Gabriel Vlase „a avut loc cu mult mai multă vreme în urmă, cu mai bine de un an şi jumătate, atunci când trebuia nominalizat cineva pentru funcţia de şef la SIE şi preşedintele nu a făcut-o”.