Marian Oprişan, după o întâlnire separată cu Mihai Tudose: E nevoie de o restructurare totală a administraţiei centrale şi a Guvernului

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a declarat luni, înainte de şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PSD, că este nevoie de o restructurare totală a administraţiei centrale şi a Guvernului, deoarece acum aparatul central este foarte încărcat.

08 ian. 2018, 12:00
Marian Oprişan, după o întâlnire separată cu Mihai Tudose: E nevoie de o restructurare totală a administraţiei centrale şi a Guvernului

„PSD are guvernarea şi are mari responsabilităţi. Trebuie să facem spitale, trebuie să facem autostrăzi, trebuie asigurate pensiile, salariile românilor şi pentru asta trebuie discutat. (…)Vă spun că să ducem la capăt programul de guvernare este nevoie de o retructurare totală a administraţiei centrale şi implicit a Guvernului. Aparatul central este foarte încărcat şi trebuie eficientizat astfel încât să ne ţinem promisiunile în faţa românilor”, a declarat Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea, înainte de şedinţa CEx al PSD.

Legat de discuţiile cu premierul Mihai Tudose, pe care le-a avut luni dimineaţa la sediul Guvernului, Oprişan a afirmat că acestea sunt legate de unele probleme din Vrancea.

„Am nişte probleme guvernamentale la Vrancea pe care trebuie să le discut cu premierul”, a spus Oprişan.

Liderii PSD se reunesc în prima şedinţă din acest an. Restructurarea Guvernului şi congres extraordinar, pe lista de priorităţi UPDATE

 

Fostul ministru Rovana Plumb a declarat luni că în şedinţa Consiliului Naţional Executiv al PSD nu se va discuta despre o remanierea sau restructurarea Guvernului, aşa cum vor unii membri.

„Azi trebuie să vorbim despre români şi despre România, astfel încât să fim mai eficienţi. Nu discutăm despre o eventuală restructurare sau remaniere. Vom discuta despre a nominaliza o persoană în locul doamnei Doina Pană”, a declarat fost ministru Rovana Plumb.

Întrebată de situaţia din partid, aceasta spune că în orice formaţiune există competiţie, dar confruntările trebuie lăsate pentru alt moment.

„Voi vota pentru o bună guvernare, nu pentru restructurare. Nu e momentul la început de an, noi trebuie să răspundem nevoilor românilor. Am spus întotdeauna: într-un partid este competiţie, dar nu disctăm azi. (…) Să lăsăm competiţiile şi confruntările pentru momente ulterioare”, a mai spus Rovana Plumb.

Declaraţiile fostului ministru vin în contradicţie cu cele ale liderului PSD Vrancea, Marian Oprişan, care a spus că e nevoie de o restructurare totală a Executivului. Întrebată de celelalte opinii, Rovana Plumb a afirmat: ” fiecare dintre membri a avut o opinie. Se va pune în aplicare opinia majorităţii”.

Ţuţuianu: Cred că e utilă restructurarea/ Liderul deputaţilor PSD: E tardiv

„Cred că e utilă restructurarea”, a declarat Adrian Ţuţuianu, fost ministru, la intrarea la şedinţa CEx al PSD. Ţuţuianu discutase anterior cu premierul Mihai Tudose la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, Florin Iordache anunţă că se va discuta un singur subiect în şedinţa de luni.

„Cred că azi ar trebui să discutăm un singur punct. O nominalizare la Ministerul Apelor si cred că asta e singurul subiect, nu cred că avem nevoie decât să arătăm oamenilor că putem continua lucrurile bune începute”, a spus Florin Iordache.

Tot legat de restructurare, Ioan Muntean, liderul deputaţilor PSD a spus că „e tardiv”.

Marian Oprişan a afirmat, înainte de şedinţa PSD, că e nevoie de o restructurare totală la nivelul administraţiei centrale şi a Guvernului, în timp ce Rovana Plumb a spus că va vota împotriva unei remanieri, deoarece nu e momentul.

Sosit la şedinţă, premierul Mihai Tudose a refuzat să facă declaraţii.