Marian Oprişan îi dă dreptate lui Liviu Dragnea: Victor Ponta a devenit preşedinte PSD cu ajutorul lui Băsescu şi Maior

Marian Oprişan a confirmat miercuri declaraţiile lui Liviu Dragnea, legate de cum aranja Gabriel Oprea poziţiile în partid "după ce a discutat cu statul de drept", şi a afirmat că Victor Ponta a devenit preşedinte PSD după ce a discutat cu Traian Băsescu şi George Maior.

RomaniaTV.net
14 mart. 2018, 11:28
Marian Oprişan îi dă dreptate lui Liviu Dragnea: Victor Ponta a devenit preşedinte PSD cu ajutorul lui Băsescu şi Maior

„Discuţia relatată de Liviu Dragnea că Gabriel Oprea a indicat statul de drept când i-a propus lui Vali Zgonea să fie numărul 1, sau domnului Dragnea să fie numărul 1 şi Zgonea numărul 2. Eu chiar am întrebat râzând că eu sunt nr 15, sau 3 sau 4. Ce spune domnul Dragnea este adevărat. (…) „Cert este un singur lucru: Victor Ponta a devenit preşedintele PSD cu sprijinul lui Traian Băsescu şi a lui George Maior”, a declarat Marian Oprişan, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Oprişan a mai spus că multe din deciziile luate în partid erau schimbate a doua zi, după ce Victor Ponta discuta cu oameni din SRI.

„Luăm o decizie şi a doua zi se modifica după ce se consulta cu George Maior şi oameni din Serviciul de Informaţii. Maior e naşul lui Victor Ponta. Doamna ministru a Justiţiei îmnceputse procedura care a fost întreruptă, a demisionat şi Victor Ponta a devenit ministrul Justiţiei şi a fpcut aceste propuneri”, a afirmat Oprişan.

Declaraţiile vin după ce Liviu Dragnea a relatat o discuţie în care Gabriel Oprea spunea cum vor fi ocupate funcţiile în PSD, după ce a discutat cu „statul de drept”

„Domnul Oprea mi-a spus că a înţeles de la statul de drept că Zgonea trebuie să fie numărul unu şi eu numărul doi în partid. Mi-a zis : „Eu cu tine o să conducem şi Zgonea o să fie aşa”. I-am spus: „Nu ştiu ce ai înţeles tu, dar eu miercuri voi candida şi cred că voi fi ales preşedintele interimar al PSD”. A pus mâna pe telefon şi a transmis. Mi-a zis că a vorbit cu domnul Coldea. M-am ridicat şi am plecat. Seara eram cu câţiva prieteni, am fost sunat insistent ca să mă întâlnesc cu dumnealui la un restaurant. În separeu era domnul Oprea şi cudomnul Zgonea. Ulterior a venit şi Marian Oprişan. Mi-a zis că a vorbit la statul de drept şi se acceptă ca tu să fii preşedinte interimar şi Zgonea numărului doi. I-am zis: „Nu ştiu ce ai vorbit şi cu cine, nu mai vreau să discutăm subiectul ăsta. Partidul va hotărî miercuri”. Asta a fost discuţia despre această speţă ridică de domnul Oprea în spaţiul public”, a spus Liviu Dragnea, marţi seară.

Citeşte şi: Dragnea: În 2015, Gabriel Oprea mi-a zis că a vorbit cu „statul de drept”, care i-a transmis că Zgonea trebuie să fie numărul 1 în PSD