Marian Preda şi-a dat DEMISIA de la şefia Fundaţiei Mişcarea Populară

Marian Preda şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară. Sociologul spune că a luat această decizie din motive personale, dar pleacă cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 08:26
Marian Preda şi-a dat DEMISIA de la şefia Fundaţiei Mişcarea Populară

Marian Preda a precizat, într-o declaraţie remisă presei, că şi-a depus demisia, din motive personale.

Mă retrag din fruntea Fundaţiei cu satisfacţia că în cele 14 luni în care am condus-o, alături de membrii fondatori, de echipa tehnică, de coordonatorii judeţeni, de voluntari, de cei peste nouă mii de membri şi cu sprijinul celui care a generat proiectul, dl. Preşedinte Traian Băsescu, am făcut din Fundaţia Mişcarea Populară o instituţie cunoscută şi respectată, un vector important al promovării valorilor, principiilor şi soluţiilor de centru-dreapta în spatiul public din România”, susţine Marian Preda.

Sociologul le mulţumeşte tuturor pentru sprijinul acordat, pentru contribuţia comună la acest proiect şi precizează că, personal, va continua să promoveze în societatea civilă principiile, valorile şi soluţiile de centru-dreapta, meritul, munca, libertatea, adevărul, echitatea, interesul national, valorile euro-atlantice.

„Universitatea din Bucureşti, în care lucrez de douăzeci de ani, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială pe care o conduc, sunt cel mai potrivit şi sigur loc pentru a o face; prin cărţile şi articolele pe care le amânasem o vreme, prin studenţii, masteranzii şi doctoranzii mei, prin proiectele şi rapoartele de cercetare care să fundamenteze politici publice, voi continua să contribui la modernizarea şi democratizarea societăţii româneşti. Prin activitatea din ultimul an am fost în preajma mediului politic, l-am privit cu ochi de sociolog de aproape dar fără să deschid uşa şi să fac pasul în partea „cealaltă”, peste gardul politicii„, declară Marian Preda.

Preda mai spune că pleacă din fruntea Fundaţiei „cu convingerea că nu este posibilă o schimbare din interior a clasei politice din România, că ea va trebui să vină din exterior”.

Nu mă retrag, însă, într-un turn de fildeş, revin în turnul de veghe al mediului academic, al societăţii civile. Sunt convins că de acolo va veni până la urmă schimbarea în bine a României”, încheie Preda.