Marian Vanghelie a scăpat de ARESTUL la domiciliu. Judecătorii au decis să-l plaseze sub CONTROL JUDICIAR

Edilul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost plasat sub control judiciar. Curtea de Apel Bucureşti a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciu cu o măsură mai uşoară. Decizia este definitivă.

RomaniaTV.net
16 dec. 2015, 14:21
Marian Vanghelie a scăpat de ARESTUL la domiciliu. Judecătorii au decis să-l plaseze sub CONTROL JUDICIAR

Magistrații de la Curtea de Apel București au admis miercuri cererea primarului suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care acesta a fost trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani.

Citeşte şi: Vanghelie a cumpărat magazinul Bucureşti cu 3,2 milioane de lei puşi într-un diplomat

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Vanghelie are mai multe obligații: să nu depășească limita teritorială a județului Ilfov și a municipiului București, decât cu încuviințarea instanței; să nu se apropie de ceilalți inculpați, de martori, experți și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit faptele; să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme, scrie Agerpres.

Decizia este definitivă.

Primarul suspendat al Sectorului 5 a fost eliberat din arest preventiv în 10 iulie, de atunci fiind în arest la domiciliu.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA în 7 iulie, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, unele săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte.

În acelaşi dosar sunt judecaţi, sub control judiciar, Mircea-Sorin Niculae, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani, Sorin-Ştefan Ciocan, pentru spălare de bani şi directorul Economat Sector 5, Laura Ciocan, pentru complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

De asemenea, procurorii l-au trimis în judecată şi pe Marin Dumitru, în stare de libertate, pentru dare de mită.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a cerut şi a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un „comision” de 20% din încasări.

Marian Vanghelie a fost ales primar al Sectorului 5 în anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD. Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice – Partidul Social Românesc.