Marian Vanghelie anunţă că va ATACA în instanţă decizia de excludere din PSD

Marian Vanghelie a declarat, vineri, că va ataca în instanţă decizia CExN de excludere din PSD. Edilul de la 5  spus că "excluderea trebuie validată în Congres" şi nu se va lăsa pentru că PSD reprezintă "un sfert" din viaţa lui.

28 nov. 2014, 13:07
Marian Vanghelie anunţă că va ATACA în instanţă decizia de excludere din PSD

„Niciodată n-o să pot să renunţ la PSD. Este un sfert din viaţă, la PSD. O să atac în instanţă hotărârea lor. Excluderea trebuie validată în Congres. Nu pot să mă las, pentru că partidul nu este al lui Ponta. Toată lumea mi-a spus să nu mă las. Cred că erau mai mulţi care puteau să candideze: Dan Şova, Mircea Geoană. Erau oameni, unii mai tineri, alţii mai cu experienţă. Sala decidea”, a declarat Vanghelie la Adevărul Live. 

Vanghelie a arătat că „e nevoie de sânge proaspăt în PSD” şi a acuzat faptul că Ponta şi Dragnea au vrut „să omoare” pe toţi cei care ar fi putut candida la Congres.

Edilul a dezvăluit astfel că el şi Geoană ar fi candidat în tandem la Congres: „Noi doi (el si Geoana, n.red.) am fi putut sa facem un tandem si sa castigam, dar eu nu doream sa fiu presedinte, doream sa candidez la functia de presedinte executiv, să-l bat pe Dragnea, si i-am spus (lui Ponta.n.red.) si daca la vot vedeam ca nu ma dorea lumea, asa scapi de mine, Victore”.

Ponta: EXCLUDERILE au fost corecte. Vanghelie e DISTRUCTIV. Vor fi decizii dureroase în rebranduirea PSD

Până la Congres, îi elimină pe toţi. L-a speriat şi pe Şova, iar acum încearcă să-l recupereze. /…) Partidul crede că peste cinci ani mai poate să se ducă cu Ponta la prezidenţiale şi cu Liviu Dragnea iar director de campanie după două campanii pierdute? Trebuie să-şi dea seama că nu se poate. Din punct de vedere organizatoric, este responsabil Liviu Dragnea. El, ca director de campanie, a oprit să se facă secţiile de votare. O mare prostie. Ce a creat cu votul din diaspora l-a făcut pe Ponta să piardă.

Ponta şi Dragnea au acţionat ca doi laşi, ei nici n-au puterea să spună cine e de vină. Victor crede că va scăpa de Dragnea pentru că are probleme penale, iar Dragnea crede că sala îl va trimite pe Ponta acasă şi îi va lua locul. A făcut un circ întreg că nu vrea congres în decembrie şi l-a dus în martie. Dragnea avea mesajul unor baroni cu probleme penale, care voiau congres repede. Victor a simţit-o şi a mutat repede „, a mai spus Vanghelie. 

SCENARIUL lui Ion Cristoiu, despre excluderile din PSD: Mircea Geoană urma să fie pus premier de Iohannis

Vanghelie a precizat că, în opinia sa, singurii lideri autentici în România au fost Ion Iliescu şi Traian Băsescu. „Ceva îmi spune că nu-l va prinde Paştele (n.red. – pe Victor Ponta). Când te dă strada afară, pleci pe uşa din dos şi atunci nu mai e nevoie nici de congres, nici de moţiuni. Te scoate strada şi gata. Cred că cariera lui Ponta e foarte scurtă”, a conchis Vanghelie. 

Edilul de la 5 a mai spus că el îşi doreşte să facă „un grup parlamentar în care cei mai mulţi vor veni de la PSD, dar şi de la alte partide”: „Lucrurile se vor mişca foarte repede. E o chestiune de zile, de săptămâni.”