Marian Vanghelie anunţă dezvăluiri despre alegerile din 2009: Sunt al dracului de bun, pentru că ştiu tot. La balamuc cu toţi!

Marian Vanghelie, fost vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al organizaţiei din Bucureşti a partidului, a declarat joi că după Paşte va face o serie de dezvăluiri privind felul în care s-au tras sforile la alegerile prezidenţiale din 2009, când Traian Băsescu a obţinut al doilea mandat la Cotroceni.

RomaniaTV.net
13 apr. 2017, 09:22
Marian Vanghelie anunţă dezvăluiri despre alegerile din 2009: Sunt al dracului de bun, pentru că ştiu tot. La balamuc cu toţi!

Marian Vanghelie spune că nu ştie clar despre vreo întâlnire acasă la Gabriel Oprea cu Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, dar că are toate datele necesare pentru a afirma că aceştia au fost implicaţi în rezultatul alegerilor.

„Eu ştiu tot. Vă pot spune un singur lucru. În zilele următoare voi face o conferinţă de presă pe acest subiect. Dacă vă uitaţi la unele declaraţii de-ale mele de după perioada aia… Parcă am avut o intuiţie, că ce spuneam eu atunci se dovedeşte acum. Nu ştiam neapărat că au fost la Gabriel Oprea. Ştiam de implicarea lui Oprea, de implicarea lui Coldea şi asta pentru că nu doar eu cunoşteam. Ştiau mai mulţi, dar nu au curaj să vorbească. Eu cunosc fenomenul. M-am ocupat de campania lui Mircea Geoană, nu doar în Bucureşti, ci în foarte multe judeţe. Ştiu ce s-a întâmplat cu diaspora. Voi face o analiză pe baza materialelor prezentate de Dan Andronic punctuală şi foarte clară şi logică, cu toate tipurile de informaţii pe care le am. Cei care ar putea să vorbească nu sunt mulţi, poate îi număr pe degetele de la o mână, sunt cei care au fost implicaţi în campania electorală de la partidele importante din România în 2009. Părerea mea personală e că şi după 2009 aceeaşi elemente sau ocupat de diferite aranjamente şi decizii politice în România, care au hotărât soarta românilor după cum au crezut unii că trebuie să funcţioneze lucrurile”, a spus Marian Vanghelie.

„Unii au crezut în expresia aia: «Noi suntem statul». Ştiţi, din păcate am văzut într-un film, în Suleyman, când unul din băieţii lui Suleyman spunea «eu sunt statul». Dar acolo mergea, că se prelua o moştenire. Oamenii ăştia, într-o ţară în care vorbim despre statul de drept, chiar se credeau că ei sunt statul. Şi mai cred că sunt şi astăzi. O să mai fie un pic statul. Un pic, un pic, un pic! Îi aşteaptă Vişinescu la colţ”, a punctat Marian Vanghelie.

„În 2009, şi dacă voiau unii cu forcepsul să-l facă preşedinte pe Traian Băsescu, nu aveau cum decât prin nişte formule pe care le-au făcut. O să vă spun nişte elemente surpriză. O parte din ce scrie Dan Andronic este corect, o parte trebuie să vi le explific… explic eu mai detaliat. Mă simt obligat. Păi statul înseamnă trei persoane, patru, cinci sau nişte instituţii? În închipuirea lor s-au crezut statul, au crezut că fac jocurile în parlament, au ameninţat parlamentarii, au ameninţat tot ce înseamnă clasă politică. Pe care n-au reuşit să-i ameninţeze sau să-i ameninţe i-au arestat. Ştiu şi cum au fost anunţate persoanele implicate, de la dl. Maior în jos, de cine au fost anunţat de şedinţele noastre oficiale, de deciziile noastre din partid. A fost o trădare din partid. Eu n-am ştiut treaba asta”, a mai spus fostul primar al Sectorului 5.

Marian Vanghelie a cerut, joi, la Curtea de Apel Bucureşti, permisiunea de a părăsi ţara pentru a beneficia de tratament pentru o problemă mai veche de sănătate şi a spus că nu are de gând să dispară din ţară şi, mai mult, a glumit spunând că se oferă chiar să îl caute pe Sebastian Ghiţă.

„A spus Ghiţă că s-a rugat pe Coldea să-l ajute pe Ponta şi n-a vrut, a zis că Geoană trebuie să iasă (preşedinte în PSD, n.r.). Dar n-a ieşit Geoană. Deci vă daţi seama că s-a bătut Ponta cu toţi, inclusiv cu Coldea? Şi după aia s-a dus să joace tenis împreună? Din păcate aceşti oameni încă mai pendulează în viaţa publică. Păi într-o ţară normală aceşti oameni se acundeau prin toalete. Să nu zic veceuri, că sună urât. După ce au vândut tot, au nenorocit ţara, după ce au făcut ce au făcut, au făcut parte componentă a arestărilor… Toţi cei care sunt vinovaţi pentru arestarea oamenilor politici, a oamenilor de afaceri, a oamenilor din pres, toţi trebuie să răspundă indiferent de la ce partide sunt, coroborat cu „noi suntem statul”. La toţi le vine rândul, chiar dacă toţi au crezut că nu li se poate întâmpla. Şi le-a venit rândul la fiecare, mai repede sau mai târziu. Şi au început oamenii să se trezească. Păi ne iau pe toţi? Pentru ce? Că nu suntem în filmul lor? I-au luat şi pe ăia care au cotizat cu bani, şi pe ăia care au votat cu ei, au ajuns şi la Oprea, după ce a făcut ca mielu sacrificat şi după aia s-a dus ca berbecul şi a căzut… L-aţi văzut pe dl. ministru Oprea, să-l vedeţi la faţă? Căutaţi-l! Ei, care erau „statul”, azi, unul din reprezentanţii „statului”, dl. Gabriel Oprea, zice că dl. Maior l-a drogat. Nu ştiu când, dar e foarte important să-l căutaţi şi să-l întrebaţi chiar pe el. E foarte important, pentru că a fost printre cei care ne-au condus, care au participat la primele arestări şi chiar şi la unele decizii de condamnare. Şi aici plec de la Adrian Năstase, şi ce vă spun e foarte bine fundamentat, Dan Voiculescu şi Cătălin Voicu”, a mai spus Vanghelie.

Fostul lider din PSD promite dezvăluiri importante: „Poate n-o să fiu ce fiu cel mai clar, dar sunt al dracului de bun, că sunt informat, că am fost parte componentă a deciziilor şi a campaniei respective. Unii au zis bă, la balamuc cu toţi. Păi hai la balamuc cu toţi”.