Marian Vanghelie primea ŞPĂGI pentru construcţia de şcoli. Lua banii în sacoşe de plastic

Marian Vanghelie lua şpagă din orice, inclusiv din construcţia de şcoli, se arată în motivarea instanţei, după emiterea unui al doilea mandat de arestare preventivă pe numele primarului suspendat al Sectorului 5 al Capitalei.

RomaniaTV.net
16 apr. 2015, 10:22
Marian Vanghelie primea ŞPĂGI pentru construcţia de şcoli. Lua banii în sacoşe de plastic

În motivarea judecătorului care a decis ca Marian Vanghelie să rămână încă 30 de zile în arest este stipulat faptul că primarul Sectorului 5 a alocat abuziv inclusiv contracte pentru construcţia locurilor de joacă pentru copii şi a unei şcoli şi grădiniţe.

„Aceste contracte de achiziţie publică au avut ca obiect fie executarea unor lucrări, fie prestarea unor servicii sau livrarea de bunuri, îndeosebi: reabilitarea termică a blocurilor, amenajarea de spaţii verzi şi locuri de joacă şi dotarea acestora cu mobilier stradal; refacerea infrastructurii de apă şi canalizare şi a reţelei stradale (lucrări de asfaltare străzi şi trotuare); realizarea unei staţii de epurare a apei; construcţia unei unităţi de învăţământ”, se arată în motivarea instanţei, potrivit România TV.

Marian Vanghelie îşi lua partea în pungi de plastic pline cu bani, se mai arată în document: „Dumitru Marin a dat şpagă inculpatului vanghelie Daniel-Marian sub forma remiterii unor bani cash, predaţi de Dinuţ Daniel direct inculpatului Niculae Mircea Sorin, declarând că: «Eu am fost de două ori de faţă când Dinuţ i-a dat lui Niculae Mircea Sorin câte o sacoşă din plastic plină cu bani în Piaţa 13 Septembrie, în Şoseaua Antiaeriană, sector 5»”.

Un alt martor le-a spus procurorilor că Marian Vanghelie încasa comision de 20% din mai multe contracte, care erau supraevaluate cu 100%.

Săptămâna trecută, procurorii au pus sechestru pe două apartamente ce îi aparţin lui Marian Vanghelie.

Surse judiciare spun că ancheta va merge mai departe, întrucât procurorii au informații că atât Marian Vanghelie, cât și Oana Mizil ar deține mai multe conturi bancare în străinătate.

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie şi este acuzat că a luat mită 90 de milioane de euro pentru a acorda preferenţial lucrări de reabilitare a unor blocuri din sectorul 5. Pe 8 aprilie, instanţa a prelungit cu încă 30 de zile măsura arestului preventiv, hotărârea putând fi, însă, atacată.